Soarele a răsărit și în Rusia de 3×3

Soarele a apus și la Sochi, aducând în fața micilor ecrane 2 echipe, Portuglia și Spania, ce totalizează 45 de Ligi ale Campionilor, grosul fiind la spanioli, care aveau de partea lor și valoarea net superioară, evaluată la peste un 1 miliard de euro. Portughezii, în ciuda scandalului de la Sporting, unde jucătorii importanți au plecat de la echipă, după ce au fost bătuți în cantonament de suporteri, totuși încă reprezintă actuala regină a Europei.

maroc.PNG

Acest meci deschide așa cum trebuie Mondialul din Rusia, după ceva meciuri de încâlzire ca Rusia – Arabia Saudită, Egipt – Uruguay și Maroc – Iran. În seara aceasta mi-a fost dat să fiu răsfâțat de zeul fotbalui, deși nu aveam starea necesară.

echipe.PNG

Mi-a venit pofta imediat ce Ronaldo a spart gheața în minutul 3, printr-un gol de penalty, scos tot de el, după un duel cu Nacho, coleg de echipă la Real. A fost primul gol a lui Ronaldo în fața Spaniei, punând capăt unei secete de peste 400 de minute. Deși are 33 ani, lusitanul a reușit să dea foc derby-ului Peninsulei Iberice.

Părea că Hierro era copleșit de presiunea aruncată în spate de președintele federației spaniole, el fiind numit selecționer cu doar două zile înainte, cu o doar o zi înainte de meci spiritele escaldând între Ramos și președinte, Pique reușind să aplaneze conflictul. Și totuși Spania ripostează cu o ocazie mare a lui David Silva în minutul 10. În replică, Ronaldo scoate în minutul 17 o lovitură liberă din preajma careului și un cartonaș galben pentru Busquets. Urmează o avalanșă a furiei roja, coordonată de omul cu 122 de selecții în națională, aflat probabil la ultimul turneul final, din iulie japonez, Iniesta îl servește ideal pe David Silva, după o cursă impetuoasă, dar șutul acestuia este deviat în corner. La faza imediat următoare, după corner, Portugalia pleacă pe contraatac, dar omul cu 15 goluri în Preliminarii, goluri la 4 Mondiale, Ronaldo este prea altruist, pasându-i lui Guedes care se pierde cu firea.

costa.PNG

Minutul 24 îl aduce pe animalul Costa în careul lusitan, care se descotorosește de Pepe, amețește fundașii și plasează mingea în colțul porții apărate de Rui Patricio și scorul devenea 1-1. Spaniolii erau aproape de 2-1, dar mingea șutat a ricoșat pe linia porții din bara transversală. Mai mult de atât Iniesta ratează și el câtuși de puțin, mingea trecând razant pe lângă poartă, în minutul 35.

gafa.PNG

Cu doar un minut înainte de pauză, campioana Europei trece din nou la cârma jocului, după ce Ronaldo șutează și De Gea scapă mingea copilărește în poartă, imitându-l pe Karius din finala CHL, 2-1 la pauză pentru CR7 & co!

gol 2 costa.PNG

În minutul 54 Spania are o lovitură liberă care nu anunța mare lucru. Execută Iniesta, urmată de o recentare a lui Busquets și Costa realizază o formalitate de gol, ducând scorul la 2-2!

nacho.PNG

În minutul 57 Nacho își repară greșeala din minutul 4, după o minge ricoșată pe care a reluat-o din voleu în bară-gol și Hierro explodează pentru a treia oară, Spania în nici 10 minute întoarce scorul la 3-2! Fernando Santos încearcă să riposteze cu o primă mutare, Joao Mario, jucătorul lui Inter, provenit de la Sporting (ca de altfel 70% din lotul Portugaliei) îi ia locul lui Bruno Fernandes în minutul 68.

Minutul 69 aduce o dublă schimbare, meseriașul Quaresma intră în locul lui Bernado Silva, iar Iniesta strânge ropote de aplauze din partea întregului stadion, părăsind terenul lăsându-i locul lui Thiago Alcantara. Doar un minut mai târziu Jordi Alba are o șansa uriasă pe care o irosește în careul Portugaliei. În minutul 75, Quaresma încearcă un șut puternic care însă trece peste poartă. Minutul 77 are ca principal eveniment înlocuirea eroului acestui meci, Diego Costa care îi predă ștafeta lui Iago Aspas, atacant a celor de Celta Vigo.

La un vuleu a lui Ronaldo, De Gea se ciocnește de Pique, norocul lor a fost că Quaresma a făcut henț.Fernando Santos forțează ultima schimbare în minutul 78 schimbându-l pe Guedes cu vârful lui Ac Milan, Andre Silva. În minutul 86 Lucas Vazquez îl înlocuiește pe Davis Silva, omul cu 125 de selecții în națională.

ronl3.PNG

Un minut mai târziu, Ronaldo scoate o lovitură liberă, după un fault au lui Pique. Gol Ronalo, golazzo din lovitură liberă, minge la păianjen, hat-trick al lusitanului, care îi aruncă mănușa lu Messi, era 3-3! În minutul 92 Koke îl blochează în ultimă instanță pe Quaresma, la faza imediat următoare și Ronaldo irosește o ocazia de 4-3, după care se prăbușește acuzând crampe…

Meciul se termină 3-3 și piesa aceasta de teatru pare că nu ar fi trebuit să se termine niciodată, după ce rușii au călcat în șenile pe arabi, iar Egiptul și Maroc au demonstrat că nu sunt pregătiți de turneul final, iată că standardul în materie de fotbal adevărat a fost setat azi! Partea cea mai amuzantă este că Iranul este primul loc în grupă!

clas.PNG

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s