O zi de glorie românească

După ce Halep, Begu și Buzărnescu s-au calificat mai departe la Roland Garros, iar naționala de fotbal a trecut cu 3-2 de Chile, cireașa de pe tort în seara aceasta a fost așezată de superba națională de handbal feminin, ce și-a securizat locul 1 spre Campionatul European din Franța, după ce a învins Austria, la ea acasă cu scorul de 28-25! S-a ținut Dragut de cuvânt când mi-a promis în aeroport că o să bată Austria 🙂

La un moment dat aveam impresia că nici un tir nu poate intra în poarta apărată de Iulia Dumanska, pur și simplu le-a exasperat pe austriece. Chiar și la 7 metri când i-a predat ștafeta Denisei Dedu, parcă i-a împrumutat și inspirația, la rândul ei reușind să scoată cel puțin 2 aruncări.

Pe la începutul partidei s-a mers cap la cap, până pe la 7-7, când după un gol suprizând de pe extremă a Laurei Popa, setată ca și soluție magică a lui Ambros Martin switch-ul era pregătit. Ultima oară când a condus Austria a fost la 8-7, după aceea a intrat în scenă Valentina Ardean-Elisei care a împins spectaculos echipa noastră în față. Trecea ca un TGV pe lângă adversarele cu 10 ani mai tinere, le-a băgat în ședință la o fază unică, de tip bară-bară-gol.

Cristina Neagu a fost cu torpilele la ordinea zi, nu degeaba i se spune “The Special One” sau “Messi al Handbalului”. Și când nu era inspirată venea Eliza Buceshi, super-eroina ce răpune apărări cu zâmbetul pe buze, o căprioară ce zburdă și scoate eliminări, dă goluri când ți-e lumea mai grea, este o încâtare să o vezi pe teren ca un model pe catwalk.

A fost un moment critic când Melinda Geiger a fost eliminată pentru o un gest nesportiv, la o aruncare de la 7 metri a lovit-o în cap pe portărița austriacă și potrivit regulamentului, dacă nu mișcă în timpul aruncării și este lovită în cap, se acordă cartonaș rosu. Finalul partidei a apropiat echipele la 24-24, dar cu o strategie foarte bine pusă la punct de Ambros Martin de joc în atac +1 fără portar, cu Eliza Buceshi regizor, totul a fost un film SF pentru Austria, care își juca probabil ultima carte în materie de calificare în acest meci.

Ca notă arbitrele au cam înclinat spre Tirol, probabil mai mult de dragul istoriei imperiului Austro-Ungar, dar diferența de valoare a fost netă în favoarea noastră deși în această campanie austricele izbutiseră câteva suprize ca de exemplu victoria de acasă cu Rusia.

Urmează ultimele meciuri din această grupă, unde Austria încearcă imposibilul în Rusia, iar România își prezintă pe 3 iunie campioanele la Buzău, cu un duel pentru palmares contra Portugaliei.

Felicitări dragelor! În aceste vremuri tulburi voi redați speranța românilor fie că vă numiți Dumnaska, Neagu, Buceschi, Ardean-Elisei, Dedu, Pintea, Dragut, Pintea, Popa, Tamaș, Laslo, Geiger, Adespii, Chiper, Băcăoanu, Pristăviță, Udrișoiu, Țicu, Rațiu, Florică, Vișan, Halep, Begu, Buzărnescu.

romania

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s