Bye bye Avicii…

“Oh, sometimes
I get a good feeling, yeah
And a feeling that I never, never, never, never had before, no no
I get a good feeling, yeah”

Dupa o pauza de cateva zi de cand laptopul nu functioneaza la parametri optimi, am ales sa scriu de pe PC-ul fratelui meu, chiar si fara diacritice, ca nu ma puteam abtine cand am vazut un share de pe facebook. Avicii a murit!

Cred ca eram acum vreo 6 ani prin Janis cand auzeam pentru prima oara “LE7ELS”. Desi nu stiam cine o canta, vibram pe aceasta piesa, aproape ca de fiecare data imi reinventam coregrafia, mainile mi se incrucisau, iar degetele gesticulau in slow motion. Cum nu eram si nici acum nu sunt fan al dj-ilor, mi-a luat ani buni sa imi dau seama cine este omul din spatele creatiei, pe numele lui adevarat Tim Bergling. Istoria numelui pleaca de la un cont de Myspace, pe care initial a vrut sa-l denumeasca Avici, care reprezinta primul nivel din iadul budist, cum acel nume era luat, i-a mai adaugat un “I” asa a aparut Avicii, care desi sunt a trupa, este un singur personaj, dar unul in adevarat sens al cuvantului!

 

“I wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes
Life’s a game made for everyone
And love is a prize”

So wake me up when it’s all over, poate a fost doar un vis urat si stirea nu este adevarata, este incredibil cum la doar 28 ani sa te poti stinge de o presupusa peritonita si consum excesiv de alcool! Dar poate acesta a fost pretul succesului celui care inainte de retragerea initiala a sustinut unul din ultimele sale reprezentatii importante la Untold, in Cluj-Napoca. Povestea clipului si a versurilor din “Wake me up” a reprezentat de multe ori un refugiu in momentele cand eram down, in zilele acelea cand totul mergea prost, cand totul parea pierdut, cand ma simteam singur, al nimanui. Avicii you packed your things too damn early…

Multi din cei 18.547.121 de urmaritori de pe facebook probabil sunt foarte tristi la fel ca si mine, artistul anuntand in urma cu doar 4 zile ca este foarte onorat ca este nominalizat la cel mai bun album dance in cadrul Billboard Music Awards, dupa ce fusese nominalizat si pentru GRAMMY la sectiunea Best Dance Recording pentru melodia ‘Sunshine’ in 2012 si pentru ‘LE7ELS’ in 2013.
Totul parea in regula, nimic nu anunta o astfel de tragedie a acestui sudez, ce de la varsta de 8 ani mixa in dormitor, urcand pe culmile gloriei muzicii, inspirat de Daft Punk, Swedish House Mafia si Eric Prydz, ajungand sa mixeze chiar si nunta regala a Printului Carl Philip al Suediel cu Sofiei Hellqvist…. Muzica lui sigur va produce si va trata dependente pentru o perioada lunga de timp, mie unul mi-este imposibil sa schimb cursul natural al playlistului de pe youtbe cat timp ramane pe Avicii, mai ales cand simt cum starea naturala ia o curba armonioasa spre relaxare si buna dispozitie….

Guess you will be coming to church on Sunday for the last time and in every lost soul, the bones of the miracle, for every dreamer, a dream we’re unstoppable, with something to believe in. For all this we are grateful to you, Tim! E loc de multe lacrimi intr-adevar, dar spiritul viu ramane un loc special, de neatins, in inimile multora dintre noi, libertatea, curajul, nemurirea sunt atribute care ai reusit sa ni le redai de atatea si atatea ori..

A stiut sa dea culoare si forma fiecarui vis ca parea imposibil, de multe ori dupa 2-3 piese m-am putut ridica din pat, strangand din dinti la gandul ca ziua are sa fie mult mai plina de soare dupa dezastrul furtunos din trecutul imediat, ca raze scaldate in noroc si pozitivism aveau sa-mi lumineze fruntea si sa-mi calauzeasca drumul spre succes, sa-mi netezeasca calea spre cautarea fericii, a poftei de a iubi, a ierta si a merge inainte….

Cele 137 de milioane de vizualizari la piesa ” Hey, brother” consider ca sunt mult prea putine, acum dupa trecerea la cer a lui Tim, probabil o sa treaca de un miliard, in mai putin de o saptamana. Aceasta eu zic ca este piesa de tribut Avicii lasata special pentru fani! R.I.P Tim Bergling, Avicii o sa dainuiasca mereu…

Departe, undeva acolo sper sa fii ajuns la ceva mai bun, unde ingerii sa empatizeze cu vibe-ul pe care il daruiesti in fiecare opera a ta. Avicii lasi in urma fanii, dar presari amintiri pline cu speranta ca din lumea aceasta mai poate sa rasara un egalizator de suflete ca tine, un dirijor a bucuriei numite viata!

“On a caution wind
Meet the bleeding sky
I called your name
There was no one there
And in the cold and snow
I saw your face”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s