Top 8 Petale Muzicale

Salutare dragi prieteni şi amatori de frumos! V-aţi imaginat vreodată cum ar fi ca fiecare trandafir să fie jurat la premiile muzicale şi să acorde premiu pentru piesa care îl face să înflorească? Ei, bine mi-am imaginat eu acest top, juriul fiind selecţionat dintre butaşi de trandafiri faimoşi la nivel mondial.

Locul 8- Don Juan

Capture.JPG

Gheaţa se sparge cu categoria butaşi trandafiri urcători, unde Don Juan este un trandafir urcător (căţărător), produs în Italia, de Michelle Malandrome, în 1958, ce coincide cu sfârşitul perioadei de refacere a Italiei, asa-numitul miracol economic. Don Juan are o floare foarte mare, plină cu 26-40 petale, o culoare roşu inchis şi un parfum la de intens ca povestea videoclipului piesei lui Bryan Adams. Infloreşte repetat pe toată perioada sezonului. Înaltimea sa este între 3.5 şi 4.0 m, fiind la fel de seducător şi prezent ca versurile cuceritoare ale piesei “Have you ever loved a woman?”

Locul 7- Madonna

maddona

Din seria trandafiri cu parfum intens mirositori, Madonna, un trandafir cu flori mari ( Teahibrid), produs în Franţa, de Meilland Richardier în anul 1922, din epoca socialistă a lui avocatului devenit prim-ministru apoi preşedinte Alexandre Millenard. Este de o frumuseţe rafinată, superbă, cu o foarte mare rezistenţă la boli. Are flori mari, în nuanţe desavarsite de roz şi un parfum mediu ce vă vor încânta placut în fiecare zi la fel ca şi diva ce continuă să încânte fanii prin concertele sale. Este dispusă să şadă în vază dar şi în gradină, ca element de design deosebit. Infloreste, dansând, pe toată perioada sezonului . La maturitate poate atinge înălţimi între 80 şi 90 cm.

Locul 6.Julio

julio.JPG

Creaţia marca Meilland Richardier, Julio Iglesias este un trandafir incantator, dedicat unuia dintre cei mai speciali interpreti de muzica de dragoste din toate timpurile. Culoarea sa originala crem, cu numeroase striatii de rosu inchis, precum si parfumul puternic cu note de citrice si verbena de Madagascar, au facut din Julio Iglesias una dintre cele mai de succes creatii Meilland. Este bicolor, solitar, ce înfloreşte din mai până la îngheţ, prin expunerea la soare, preschimbând orice cenuşăreasă într-o prinţesă de poveste.

Locul 5. Baby Romantica

nicole cherry

Este un trandafir urcător de marime mică, în două nuanţe, galben şi ocru, care dau un efect armonios pe floarea de forma unui ranunculus cu aproximativ 100 de petale. Acest trandafir are o rezistenţă foarte buna la îngheţ şi maladii, cu un diametru al florii de aproximativ 8 cm. La maturitate atinge înâlţimi de 160-190 cm. El s-a gândit să o aleagă ca muză pe Nicole Cherry ce creşte în topuri şi popularitate la fel frumos şi melodios asemeni lui. Cine nu-l iubeşte şi-l lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă!

Locul 4- Barbados

barbados

“Barbados” cu proveninţa la fel ca şi Rihanna, este un trandafir superb cu flori miniaturale delicate asemeni vocii tandre a lui Robyn Rihanna Fenty. Florile sale spectaculoase, de culoare roz-somon, au o rezistenţă în vază de până la 10-12 zile aproape la fel de mult ca şi cântăreaţa în top treding. Înfloreşte repetat pe toată perioada sezonului iar vegetaţia sa verde inchis, strălucitoare, poate atinge la maturitate înălţimi între 60 si 70 cm. Acest trandafir este perfect atât plantat în grădină cât şi ca flori tăiate pentru vază şi aş îndrăzni să adaug eu perfect pentru momentele când nu ştii cum să îţi ceri scuze. Parcă te priveşte cu drag şi invită să-l cunoşti!

Locul 3- Paul Gaugin

paul go.JPG

Acest trandafir franţuzesc creat de cei de la Delbart în 2016, un măr cu nuanţele pastelate de galben, portocaliu cu reflexii corail dau acestui trandafir caldură, distincţie şi noblete. O floare cât un buchet de nuante, care vă va seduce cu siguranţă, este un concept futuristic ce se balansează între mizerie și epuizare, călătorii și disperare, înflorind din mai până la îngheţ de fiecare dată într-o capodoperă extraordinară, în care redă cu intensitate viziunea sa senzuală asupra vieții. O floarea la fel de genială, plină de pericol şi lupătoare ca şi Cristina Aguilera, la care acestă floarea doreşte să-i fie cupolă.

Locul 2- Leonardo Da Vinci

davinci.JPG

Trandafirul Pomisor Leonardo da Vinci de la Meilland vă va încanta continuu pe toată perioada sezonului, cu o abundenţă de flori mari, romantice, ce au o culoare deosebită roz deschis. Acest trandafir senzaţional poate fi plantat în ghivece mari sau direct în sol, în spatele unor borduri de trandafiri pentru a crea înălţime într-o anumită zonă a grădinii dumneavoastră. Înfloreşte graţios pe acorudurile muzicii conaţionalului italian Antonio Vivaldi, parcă fiecare vers este clădit pentru a înălţa o superbă creaţie, este ca un serial a cărui final nu vrei să vină niciodată!

1- Dolce Vita

dolce vita

Spectaculos, Uimitor, Superb! Binecunoscuta casa de roze Georges Delbard ne încântă încă o dată cu una dintre creaţiile sale deosebite şi anume trandafirul “Dolce Vita”. Un trandafir spectaculos, plin de flori mai tot timpul, flori superbe care înfloresc abundent, în nuante de galben-oranj şi chiar culoarea piersicii. Are un frunzis dens şi sănătos, verde inchis. Ideal este să fie plantat în masive sau lângă borduri deoarece are toate atuurile unui trandafir de peisaj. Spectaculos şi extrem de romantic acest trandafir atinge la maturitate înălţimi de 50-60 cm. Este o adevarata operă de artă a naturii ce parcă întruchipează fiecare clapă de pian pe care Alicia Keys o alintă, menit să-ţi reseteze karma spre nivelul zen!

Doamnelor şi domnişoarelor, chiar dacă nu mai este Martie, este încă primăvară, toată natura este tot mai plină de viaţă! Sigur vă doriţi ca domnii voştri să vă suprindă cu o livrare de pe magazinul online FamousRoses.euce vă sfătuiesc eu este să daţi un share la acest articol că sigur se prind băieţii din jurul vostru de aluzia unui pat sau chiar a unei grădini de trandafiri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s