Roma, mai imperială decât extratereştrii

bar

Şoc, dragi nebuni ai fotbalului! După 24 ani, As Roma se califică într-o semifinală de Champions League, reuşind o remontada de 3-0, după 1-4 pe Nou Camp! În această seară, stadionul Olimpico din Roma, a fost gazda unui scenariu de film thriller, cu un grec pe nume Manolas care a reuşit golul de 3-0 şi apoi a interzis ca un adevărat aristocrat elen în 2 rânduri şansa Barcei de a marca golul calificării.

sal.JPG

Prima semiocazie este semnată de Messi în minutul 4, care reuşeşte un şut de tip transformare de 3 puncte, peste poartă. În replică, atacă Roma şi ceea că părea o glumă într-un comment a unui prieten blogger pe nume Emil Călinescu la un articol despre victoria din tur a lui Liverpool împotriva lui City postat pe un grup tematic pe facebook, iată că gura păcătosului adevăr grăieşte, intriga fiind semnată cu un gol marcat de bosniacul Edin Dzeko. După o lansare în adâncime a căpitanului Daniele De Rossi, în minutul 6, tabela arăta 1-0 pentru italieni. Este amuzant cum fosta echipă a lui Dzeko, City este out din CHL şi Roma, o echipă mult mai slab cotată, este în penultima fază a competiţiei. Cei de la Barcelona se bucurau că la tragerea la sorţi că au picat cu Roma, dar iată că acum îl regăsim pe Iniesta înecat în lacrimi.

dzeko.JPG

În mintul 10, din poziţie ideală marele Messi mai dă încă o dată, de data aceasta, pe lângă poartă, era clar că nu era ziua lui norocoasă. Minutul 13 o aduce pe Roma foarte aproape de golul 2, la un corner bătut excelent, Schick reia cu capu, pe spate, pe lângă poartă, după ce Ter Stegen ieşise aiurea pe centrare. În minutul 25, un alt fost jucator a lui Manchester City, Kolarov este blocat, aproape de careul de 6 metri, în ultima instanţă de Pique. Acelaşi Schick în minutul 29, trece din nou pe lângă egalare, după ce reia cu capul din poziţie ideală puţin pe lângă poarta Barcei, fază la care Pique rămâsese înţepenit şi aplecat, iar Ter Stegen era spectator. Minutul 37 vime cu o nouă ocazie pentru romani, Dzeko reluând cu capul, dar lovitura i-a fost parată cu greu de Ter Stegen. În minutul 41, Messi mai iroseşte o nouă ocazie pentru ai lui, trimiţând tot după păsări, din lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri, parcă juca cineva FIFA şi ţinea apăsat prea mult pe butonul A (cel de alunecare) :))

37.JPG

Începe repriza a 2-a cu un penalty refuzat Romei, la o cădere a lui Schick.Prin minutul 56 rolurile de la primul gol se inversează, Dzeko scoate penalty după ce Pique l-a confundat cu Shakira şi probabil i-a venit pofta de tăvălit, bonus alegându-se şi cu un cartonaş galben, putea fi şi roşu, aşa mai romantic, că era în poziţie de ultim apărător. În fine, bate De Rossi prea plasat, în plasa laterală, aducând aminte de simbolul Cetăţii Eterne, Francesco Totti. Degeaba a ghicit neamţul Ter Stegen colţul, că a fost trimis după ţigări, 2-0 pentru Roma! 

de rosi 2.JPG

Euforia Romei continuă, în minutul 67, Nainggolan reia din voleu în braţele lui Ter Stegen, apoi vine rândul lui De Rossi care reia cu capul puţin pe lângă poartă în minutul 69. În minutul 73, Messi şutează anemic în braţele lui Allison, în acelaşi minut antrenorul Di Francesco îl schimbă pe Schick cu tânărul turc Under, iar în minutul 77 El Shaarawy îl ia locul lui Nainggolan. 4 minute mai târziu, Valverde îl scoate pe aproape pensionatul Iniesta pentru mai tânărul portughez, Andre Gomes.

tur.JPG

Minutul 82 declanşează vulcanul pe Olimpico după ce Cengiz Under, puştiul de doar 20 ani, transferat vara trecută de la Basaksehir, revelaţia actuală a campionatului turc, lider la zi, mijlocaşul ce era incern înainte de meci, abia revenind după o problemă musculară, bate un corner perfect, aşezându-i mingea pe frunte lui Manolas care face 3-0 şi iată că imposibilul părea posibil. Mă gândesc care ar fi fost deznodământul acestei partide, dacă grecul nu pleca în 2014 de la Olympiakos…

gol manolas

În afară de cele 2 faze din minutele 86 şi 88 despre care am amintit la început ale Barcei, unde Manolas i-a salvat pe romani, a mai fost o ultimă încercare, în minutul 92, Pique a urcat în atac, fiind blocat de Alisson, mingea ajungând la Dembele, intrat în minutul 85, acesta încercând un lob pretenţios care a trecut puţin peste poartă goală, părăsită de portarul brazilian.

allis.JPG

Aribtrul fluieră finalul meciului şi iată ca se profilează un careu de aşi în Liga Campionilor cu cel puţin 3 echipe care nu vor fi campioane anul acesta, alături de Real Madrid şi Liverpool ( care s-a debarsat de Manchester City cu 2-1 tot în acestă seară). Să vedem dacă şi Sevilla va reuşi mâine o nebunie cu nemţii de la Bayern, singura echipă de pe locul 1 din campionatele europene rămasă în cursa pentru cel mai important trofeu intercluburi. Atenţie, numa să vă daţi seama ce nebunie este în acest sezon, As Roma şi Real Madrid sunt pe locul 4 în competiţiile domestice, iar Liverpool pe 3! De Sevilla nici nu mai vorbim, anadaluzii fiind pe locul 7 în La Liga!

Dumnezeu a dat o minune pentru Barcelona în sezonul trecut, la returul cu PSG, anul ăsta a luat înapoi. Serios vorbind, când Messi nu are chef de fotbal, Suarez este prea nervos, ceilalţi veterani sunt prea plafonaţi, iar noii sosiţi nu se integrează, se deschide unui vortex magic ca cel de azi, prin care să pătrundă o legiune bravă ca a lui Di Franceso, condusă din teren de De Rossi, cu Dzeko în linia 1 şi cu Alisson, îngerul Curacao ce a străjuit intrarea în poarta echipei din oraşul celor 7 coline. Aşa se dă peste cap, doamnelor şi domnilor, orice calcul în materie de favoriţi pentru câştigarea trofeului. Practic orice se poate întâmpla!

roma

Rămânem să vedem dacă Sevilla va reuşi azi să deturneze eşecul de 2-1, suferit acasă, pe Allianz Arena, în seara de miercuri care urmează, de la ora clasică, 21:45, live pe Look TV! Bine ar mai fi şi Real – Juve, dar cred că o echipă italiană în semifinală este destul pentru peninsulari.

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s