Fabula Hala Madrid

Bună seara, dragi degustători de fotbal adevărat! În această fază de sferturi ale Ligii Campionilor, Spania a trecut de la extaz la agonie şi înapoi la extaz. Am văzut o Sevilla ce deşi a deschis scorul împotriva maşinăriei de fotbal numită Bayern Munchen, a reuşit să se cam bată singură, clacând la nişte faze destul de stupide.

sevill

În schimb, campioana Europei din ultimele două ediţii, Real Madrid le-a arătat italienilor de la Juventus Torino, că statul cu fundul în poartă şi norocul nu se pot potrivi de fiecare dată. De data aceasta nu au jucat cu un Tottenham neexperimentat în Champions League. Înca din minutul 3, dintr-o centrare a lui Isco, Ronaldo a reluat din prima pentru un 1-0, care a făcut linişte pe stadion. Şi Toni Kroos şi-a încercat norocul cu un şut în plină bară. Arbitru Cakir a dezavantajat un pic pe Juventus printr-un penalty neacordat, la un henţ destul de clar a lui Casemiro şi a fost un pic părtinitor scăpând pe Kroos de un galben pentru un fault dur, în schimb Bentancur pentru aceeaşi tip de fază ce s-a petrecut un pic mai târziu a fost îngălbenit. Pe final de primă repriză, Dybala primeşte un galben discutabil pentru o presupusă simulare, la un duel cu acelaşi Casemiro. 

Repriza a 2-a este marcată în minutul 59 de schimbarea lui Benzema cu Lucas Vasquez, în tabăra madrilenă, francezul având o evoluţie apreciabilă, a alergat, s-a zbătut. Argintul viu din acest meci a fost Daniel Carvajal, el fiind servantul golului 2, după ce Buffon a greşit, lasându-l pe Ronaldo cu poarta goală, dar cu unghiul închis acesta a întors-o în careu la şutul respins în primă instanţă de venerabilul portar, dar la centrarea lui Carvajal, Ronaldo a ridicat stadionul în picioare cu o foarfecă pe care parcă doar acest portughez o putea inventa. La doar 2 minute distanţă, Cakir semnează sentinţa pentru Juve, acordându-i cartonaş roşu lui Dybala, care o comite din nou şi ia al 2-lea galben, la o fază în care a ridicat piciorul cam sus, într-un duel cu omniprezentul Carvajal, care i-a mâncat zilele meciul ăsta argentinianului.

dybala.JPG

Degeaba i-a mai băgat Allegri pe Madzukic şi Matuidi în locul lui Asamoah (probabil petarda meciului) şi Douglas Costa (care parcă a tras de timp pentru Real), că minutul 69 părea prea târziu, mai ales când după o combinaţie pe ruta Ronaldo – Marcelo, brazilianul a sărit peste Buffon, intrând cu tot cu minge în poartă, Juve 0-3 Real. Ronaldo şi-a permis să rateze încă 3 ocazii uriaşe pe final, iar dacă punem şi bara lui Kovacic, rezultă că putea fi lejer 6-0! Că să fim corecţi şi Cuadrado a trecut pe lângă golul de onoare, deci hai 6-1! 

marcel

Cu sau fără arbitrul turc de o calitate îndoielnică, Juventus a primit ce a meritat meciul acesta, un scor de neprezentare. Dybala a fost depăşit de situaţie ( a avut la 1-0 pentru Real, 2 lovituri libere din poziţii ideale şi o semifoarfecă peste poartă), Higuain a.k.a Teroristul Şandvişurilor, cum a fost poreclit de fanii argentinieni, după umilinţa de săptămâna trecută cu Spania, pare că încă nu a depăşit acel coşmar, ratând senin din din careu, după o lovitură liberă, nimerindu-l doar pe Navas şi pe final acelaşi Navas i s-a opus providenţial. Poate dacă Pjanic nu ar fi fost suspendat, Juventus nu ar fi fost aşa surprinsă, cu temele nefăcute, de un Real spre 30+, care a jucat biliard.

Pare că Bayern şi Real merg la braţ spre semifinalele Champions League, să speram că Liverpool sau Roma o să reuşească să facă mai mulţi purici, ca outsideri cu miliardarii de la City respectiv super-campionii de la Barca, meciuri ce se vor juca azi de la ora 21:45. Ca pont, Livepool – Manchester City este transmis de Look TV!

 

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s