De la Prepelix la Business

Deşi era foarte fain la mare, cum tot ce este frumos trebuie să aibă şi un sfârşit, iată că Luna şi Cris B. erau nevoiţi să se întoarcă la Cluj, înapoi pe tren, 14 ore, bla bla. Luna a ales calea somnului, dar Cris nu se putea plia pe aceeaşi variantă, aşa că s-a pus pe butonat telefonul după chestii. Aşa a dat în Magazinul de Play de un joc mobil  ce-i aducea aminte de anii 2000, de copilăria când descoperea primele jocuri pe PC. Acest JOC PREPELIX PANO, căci despre el este vorba, era un concept destul de simplu şi foarte distractiv, trebuia să împuşti cât mai multe prepeliţe pentru deveni lider în clasament.

Prepelix_patrat-1

Există un zvon conform căruia, dacă cauţi pe google JOC COPII, ai şansa să descoperi un univers rural, mai fascinant ca alte shootere, eşti ca într-un fel de GTA la ţară, poţi să tragi în prepeliţa şofer, în prepeliţa vidanjor, în prepeliţa pescar, în prepeliţa apicultoare, în prepeliţele maratoniste şi în prepeliţele zbutătoare, căci se pare că ele sunt hotârâte să cucerească lumea şi să-i lase pe toţi şomeri. Iar Cris B. nu putea rămâne impasibil la o asemenea alertă, atât de curpins a fost, până i s-a terminat bateria. Dar ce să vezi, şi-a pus telefonul şi puşca la încărcat şi dăi 🙂

prepelix_pano.jpg

Vedeţi voi, dragi oameni mari cu suflet tânăr, fiecare avem nevoie de câte un moment de genul acesta, în care să ne mai aducem aminte cum este să fii copil. Mai mult decât atât, drăguţul JOC PREPELIX PANO i-a generat lui Cris B. şi o idee de afacere. Nici nu au coborât bine din tren şi Luna, năucă încă de somn, încerca să înţeleagă entuziasmul lui Cris, care se agita să caute informaţii despre cum să-şi dezvolte o fermă de prepeliţe.

banner_prepelix2.jpg

Părea că are nevoie de un geniu pentru a materializa ideea. Dar iată că pe fereastra de clasament a jocului apare pe locul 1, personajul Sheldon Cooper din “The Bing Bang Theory”, foarte pasionat de gaming şi mai nou şi de păsări, graţie prietenei lui, Amy. Cris accesează baza de date a Agenţiei şi reuşeşte să-l contacteze pe Sheldon, care îl refuză arogant:

*For the record, it could kill us to meet new people! They could be murderers or the carriers of unusual pathogens! And I’m not insane, my mother had me tested! Does it affect me?! Then suffer in silence!

Cris nu se lasă şi sună în Texas, la mama lui şi aceasta îl convinge să i se alăture ca asociat în această afacere:

**-You mess with the bull, you get the horns! I’m about to show this guy just how horny I can be!

Afacerii i s-a alăturat şi Ed, din “Ed, Edd n Eddy ” căci şi el era mare fan păsări, pentru el prepeliţele erau doar nişte găini mai sofisticate. El s-a autoproclamat manager de resurse umane a.k.a Şef Găinaţ 🙂

Au început cu 50 de prepeliţe japoneze, masculii pentru carne şi femelele pentru ouă. Faţă de alte păsări, aceastea erau foarte rezistente la boli, având nevoie doar de o căldură de cel puţin 18 grade şi un furaj echilibrat. Puii necesitau o temperatură de 36 de grade, ce scădea cu câte 2 grade până la 26 grade, când ajungeau la 3 săptămâni. De la 6 săptămâni erau numai buni pentru ouat şi sacrificat, la 6 luni deja ieşeau la pensie, durata medie de viaţă fiind de 2 ani, dar după 6 luni dădeau mai puţin de un ou pe zi, devenind ineficiente în raport muncă-mâncare consumată. Ca şi curiozitate prepeliţele sălbatice doar primăvara fac ouă.

Prepeliţele erau foarte mâncăcioase, de la vârste fragede aveau nevoie de 30% proteine şi 3200 de calorii la 100 de grame, coborând odată cu vârsta uşor spre 24% şi 20%, respectiv 2700 calorii şi 2500 calorii la 100 de grame. Bonus mai primeau şi un premix de vitamine (din gama B-urilor) şi minerale (mangan şi siliciu). Prepeliţoiu era cel mai fericit, că stătea să danseze 17 zile cu 3 prepeliţe că să perpetueze specia.

O carne cu un gust cam fad, dar fără coresterol sau grăsime, avea să le aducă lui Cris, Ed şi Sheldon 9 dolari/kg şi 3 dolari pe caserola de 24 de ouă. Micuţele ouă de prepeliţă sunt ca aport nutriv, un sfert dintr-unul de găină.

Treaba a mers bine, ajungând la peste 10 000 de înaripate, afacerea extindzându-se şi la o băcănie şi un restaurant, cu specialitate casei prepeliţe pe pat de legume. La degustarea primei porţii, Sheldon era vizibil emoţionat de realizarea sa şi de prezenţa prietenii lui, în speţă Amy, Leonard, Penny, Raj, Bernadette, Howard şi mama lui Howard (care abia aştepta să fie servită). Îi revedea după atâta amar de timp:

 ***”That’s no reason to cry! One cries because one is sad! For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad…”

Dar nu mai e timp de povestit că prepileţele au prins o uşiţă deschisă de Ed, care vroia să facă cu ele curs de înot. Acum toată gaşca trebuie să alerge să le prindă. Sau mai bine să scoată Cris B pusca de vânătoare din dotare?

Râmâne de văzut ce se va întâmpla în următoarele episoade din captivanta serie Spring SuperBlog 2018!

pachet_1.jpg

Traducere

*- A se consemna că am putea muri, dacă am cunoaşte oameni noi! Ar putea fi ucigași sau purtători de agenți patogeni neobișnuiţi! Și nu sunt nebun, mama mea m-a testat! Mă afectează cu ceva ?! Apoi să suferi în tăcere! “

**Te-ai încurcat cu taurul, ai căpătat coarnele! Sunt pe cale să-i arăt tipului ăsta cât de pornit pot fi!

***Nu e nici un motiv să plâng! Unul plânge pentru că altul este trist! De exemplu, eu plâng pentru că alții sunt proști și asta mă face trist …”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s