Miami Cris

Cris B avea o dorinţă aprinsă, ascunsă în adâncul sufletului său şi anume de a deveni personaj de GTA, de preferinţă Vice City. În episodul anterior, cum bugetul era restrâns, că i-au crescut taxele de PFA, Neptun şi-a putut permite să-l trimită pe eroul nostru doar până în Instanbul, totuşi i-a strecut în buzunar un vocher cu destinaţii exotice pentru vacanţe speciale de la CND Vacanţe Speciale.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-3.jpg

Avea reducere la un zbor până Atena şi de acolo voia sorţii avea să parieze pentru el. Sau chiar voia zeilor, căci după episodul când aproape toată gaşca mitologică era supusă la probe de Papă, iată ca aceştia au trecut de încercări şi erau pregătiţi cu nectar şi ambrozie să-l întâmpine pe Cris B. pe Aeroportul Internaţional şi să i se alăture aventurilor lui . Cu Minos, Dionis, Hermes, Morfeu, Prometeu, Proteu, Coeus, Apollo, Eros, Euterpe, Themis, Cronos şi Armonia totul se transforma într-o călătorie foarte palpitantă spre destinatii speciale, unde desigur că Alianţa Zeilor Hateri ca Eris, Hades, Charon, Ceto, Medusa, Nyx  era pregătită cu o serie de capcane care de care mai diverse şi primejdioase.

9272_716383338397826_7857298307024695455_n.jpg

Bineînţeles că nici au părăsit Europa, fiind undeva prin Gibraltar când Coeus şi Cronos au început să se certe, era inteligenţa versus timp, Coeus propunea un vultur care să-i ducă pe aripile lui pe toţi către Miami, iar Cronos propunea o escală în Londra cu avionul şi de acolo să ia cursa spre Miami, fiind un timp mult mai exact calculat. Cronos simţind că-şi pierde superioritatea de lider al grupului, încercă să-i taie capul lui Coeus, dar grupul îi sări în ajutor, trimiţându-l pe Cronos pe jos, în exil, în Vaslui. Timpul în acest moment devenea o variabilă foarte fragilă. În acest moment Eris avea 10 puncte, fiind prima în clasamentul Ligii Zeilor Hateri.

coeus_by_chamakoso-d3h1lzp

Cris se gândea că este una din acele deja clasice vacanţe speciale, în care orice se poate întâmpla şi pe care experienţa îl învăţase că dacă nu are încă un plan de rezervă ar fi cazul să născocească rapid unul, căci pe la mişlocul Atlanticului, brusc vulturul se repoziţionă într-o manevră de picaj, de parcă vâna vreun peşte preţios. Ceto deja îşi freca mânile de bucurie că se apropia ameninţător de poziţia lui Eris în clasament, când Proteu se transformă în dragon şi luă toată gaşca în spate, Ceto alegându-se doar cu nişte băşici de la flacăra suflată de Proteu pe spatele său.

proteus.jpg

Ca să nu bată la ochi, să pară că sunt doar nişte turişti avizi de destinatii speciale pentru vacante speciale Hermes făuri un hidroavion ca să poată ateriza în Miami ca oameni, în căutarea Elixirului Vieţii Fericite Miamaiez.

Şi ce vacanţă exotică se ivea la orizont! Exact ca în reclamele recomandate pe net, Miami Beach părea cea mai frumoasă destinaţie exotică, unde iată că David Beckham şi Alexandro Nesta, patronul şi antrenorul la FC Miami, se chinuiau să facă selecţia pentru echipa de fotbal feminin, dar eforturile lor păreau în zadar, de frumoase erau frumoase fetele, de talentate, erau frumoase şi de la o vreme păreau că nu se mai pot mişca deloc, o priviră în ochi pe Medusa, care le impietrise picioarele. Armonia invocă pe verişoara sa romană Concordia pentru a deveni căpitan în echipa de fotbal FC Miami şi Concordia în echipa de beach volley, compromisul care trebuiau să-l facă Beckham şi Nesta, dacă voiau să bage fetele pe iarbă, din când în când să se mai poată juca şi pe plajă, mica lor plăcere nevinovată. Îndată se desfăcu blestemul Medusei, fetele brusc zburdau ca nişte căprioare. Medusa înjura între dinţi, iar ceilalţi din Alianţa Zeilor Hateri rădeau zgomots de ea, era la retrogradare.

De la atâta privit destinatii exotice şi stat în soare, Cris B. şi gaşca lui de zei erau destul de însetaţi, noroc că Dionis le reaminti că are el pe cineva în Star Island, care se roagă toată ziua la el. Phillip Frost îi întâmpină în reşedinţa lui cu un clasic cocktail Miami Vice, făcut cu sirop de grenadine, căpşuni, cremă de nucă de cocos, suc şi felii de ananas, Barcardi şi gheaţă. S-au desfătat ei cât s-au desfătat, până le-a venit ideea să-i facă o vizită vecinei Rosie O’Donell. La plecare Phillip a.k.a “Mr Viagra” le-a făcut nişte pacheţele în nişte cutii albastre, zeii le-au refuzat că vorba aia era zei 100%, Cris B. le-a luat, se gândea că le putea vinde cu o reclamă în care putea spunea că şi zeii le folosesc.

Ajunşi la căşuta lui Rosie, aceasta era pregătită de shopping şi îi târâi pe Cris B. şi zei că foarte erau forţoşi, numai buni pentru cărat plase, căci ea avea cont nelimitat pe cardul de cumpărături. Prima oprire a fost la Dash, pe Collins Avenue 815, unde surorile Kim, Khloe şi Kourtney Kardashian stăteau bosumflate că nişte golani le-au vandalizat din nou cu graffiti vitrina magazinului. Dar Themis a scos balanţa, a cărei talere cântăreau cei 2 golani ce au murdărit vintrina. Sub ameninţarea sabiei, au făcut rost în câteva minute de un aparat de îngheţat grafiti, mizeria fiind îndepărată, în sloiuri cristalizate, aproape instantaneu. Cei 2 golani erau defapt spirite, proaspăt metamorfozate, după o serie de împuşcături în cartier, în care au pierit, ajungând sub controlul lui Charon, care pofitând că nu aveau moneda drept bir pentru păşirea spre odihna veşcină, i-a trimis înapoi să-i facă câteva servicii, minţindu-i că se va îndura de ei. De bucurie Kardashian-iţele le-au oferit tuturor credit nelimitat la cumpărăturile din Dash Miami. La urmei dacă şi zei cumpără de la tine, ce-ţi poţi dori mai mult. Kim îi lasase în secret un bilţel lui Cris B cu ceva cifre, aşa just in case.

La ieşirea din magazin aşa de bine arătau Cris B şi zeii, că au dat nas în cu Gloria Esteban care a rămas impresionată de vigoarea şi eleganţa bărbaţiilor şi nu a putut rezista sa nu-i invite să meargă cu limuzina ei, la piscina hotelului Delano deşi era tot pe Collins Avenea, la 20 de minute de mers pe jos. Cris B a insistat, explicând că e urât să refuzi un free ride cu Gloria Esteban. Ajunşi la hotel Delano, Cris B. se ţâpă într-un scaun din piscină, la umbra unul palmier. La iniţiativa lui Morfeu, care se simţea darnic, defapt vroia să-şi facă product placement cu supermarketul său universal oniric, oferi tuturor o porţie râvnită de vise, după atâta agitaţie pricinuită de călătoria ce cântârise deja prea multe ore.

Se trezesc într-un taxi galben ce îi ducea spre pool party-ul de la Fontainbleau Miami unde Frank Sinatra concerta. Acolo le-au fost servite din partea casei homar,  ravioli, raţă şi vită, dar în momentul în care aşteptau cu nerăbdare ca “Naşul Jazului” să-şi facă apariţia, aceştia sunt răpiţi de mafia siciliană, pentru a servi drept drept parteneri în jaful casei lui Elizabeth Taylor, de unde trebuia să sustragă Elixirul Vieţii Fericite Miamaiez. Toată iscoada fusese strârnită de zeiţa Nyx, care era geloasă pe cât se lauda Elizabeth Taylor în lumea de apoi cu cei 7 soţi ai ei. Au intrat în casă ca la război, vecinii Will Smith şi Sylvester Stallone au auzit şi au intervenind eroic cu amortizoare temporale şi mitraliere automate. Vâzând că nu răzbat, Cris B şi zeii trec de partea bună, Prometeu aruncând cu seminţe de Soare, creând diversiunea ideală pentru a scăpa de mafioţi.

Cu Elixirul Vieţii Fericite Miamaiez căzut pradă focului, Cris B, Stallone, Will Smith şi zeii se adăpostesc într-una din imensele camere ale reşedinţei de 39 de milioane de euro numită Miami Vice House, cea mai veche casă din Star Insland, unde adorm până spre zori.  Cris B. şi zeii se trezesc pe un lot liber de pământ de lângă casa lui Will Smith. Nu-şi dădeau seama dacă fusese doar un vis sau o viziune, dar totul urma să se clarifice la un mic dejun, pe terasa de la Zuma.

Aici au dat nas în nas cu Will Smith care se îi invită la stea la masă cu el şi Madonna, pentru că păreau foarte familiari. Mino află de o oportunitatea de a cumpăra lotul liber de 60 de milioane de euro disponibil, de lângă casa lui Will Smith, mai mult ca şi curiozitate să vadă daca visul se va adeveri. Ca să sărbătorească, Madonna propune grupului să meargă în barul Blackbird Ordinary pentru a degusta legendarul cocktail London Sparrow. Petrecerea continua la îndemnul lui Will Smtih la Wall’s Favela Beach Party, unde Cris B. a avut şansa să-l cunoască pe Jay-Z care le-a oferit lui şi prietenilor săi invitaţii la concertul din seara următoare, din Filmore.

În dimineaţa mahmură, în care rătăceau prin Star Island, după ce i-au condus acasă pe Will Smtih şi pe Madonna, au găsit o invitaţie la bungee jumping lipită de uşa casei lui Julio Iglesias, care după episodul din Bulgaria se simţea nemuritor şi era gata să accepte orice provocare, mai ales cum avea foarte mult timp liber şi prea puţină inspiraţie să mai compună. Totoşi, Apollo mirosi biletul care avea iz a iad, a moarte, era opera lui Hades. Apollo schiţă în fugă câteva strofe de poezie spaniolă, în drumul spre podul ce făcea legătura între Star Island şi drumul statal. Acolo legat cu o coardă de bungee jumping, Julio părea că este dispus să se lasă pradă Infernului, Apollo încercă să-i recite cât putut el de persuasiv, Julio pârând că este dispus să mai dea o şansă muzicii, dar alunecă, Apollo aruncându-se în disperare să-l salveze a fost tras în Infern de Hades, Cris reuşind în ultima clipă să-l aducă la liman pe Julio, cu aportul tuturor celorlalţi zei. Sacrifciul lui Apollo lăsă urme de lacrimi şi tristeţe pe feţele tuturor…

Julio îi invită pe toţi la el acasă pentru a-i cinsti. Pe drum o minge îl lovi în spate pe Cris. Când s-a întors să-i înjure pe ăia ce l-au pălit, rămase încremenit… LeBron James, Shaquille  O’Neal, Dwyane Wade erau la un streetball în cartier, aşa ca băieţii. Cris îi provocă la un meci, unde îi cooptase în echipa lui pe Coeus şi Julio Iglesias, cum spaniolul jucase fotbal în tinereţe la Real Madrid era încă în formă ca sportiv, ştia ceva miscări. Practic era o confruntare zei contra zei, cine pierdea, dădea de băut în Cameo. Bineînţeles că profesioniştii i-au bătut de le-a sunat apa-n cap, deci Cris şi ai lui erau datori câteva sticle de şampanie tripletei Shaq, LeBron şi Wade.

Cum timpul nu avea nici o valoare, se părea ca au întârziat la Fillmore, la concertul lui Jay-z. Ajunşi acolo, pregătiţi cu toate scuzele din lume posibile, totul părea ciudat. Nimeni nu mai putea vorbi, muzica se oprise, totul era pe mute, în tot oraşul. Suna a opera lui Nyx, care nu vroia să renunţe aşa uşor, să decadă sub Hades. Euterpe îşi adusese aminte că la hotelul Delano era un pian şi dacă va cânta la el câteva acorduri magice, poate va rupe vraja. Îl luă pe Julio Iglesias şi pe Cris, în zbor spre Delano. În timp ce Cris B. ţinea departe securitatea, Julio scoase poezia compusă de Apollo şi era pregătit să scoată un nou hit. Iată ca degetele lui Euterpe şi vocea lui Julio Iglesias au salvat distracţia din Miami de la pierire. Drept mulţumire, Jay-z le dedică lui Cris B. şi găştii lui de zei piesa ” Numb Encore” care a apărut şi în filmul  “Miami Vice”!

După concert, Cris B. şi zeii au vrut cu tot dinadinsul să-şi respecte pariul, dar odată ajunşi în Cameo au avut parte de o surpriză grandioasă, nu ştiau că au nimerit la petrecerea de prezentare a echipei de baschet Miami Heat, brand cu o istorie de 30 de ani în oraş! Aşa au avut ocazia unică să cunoască legende ale istoriei sportului american.

În ultima zi de şedere, Cris b rămâne fără zei, după ce aceştia îşi folosesc toate resursele să ajută pe Halep să câştige turneul de Crandon Park. Încă din prima rundă a turneului, aceştia s-au reîncarnat toţi în corpul lui Naomi Osaka care a învins-o din runda inaugurală pe Serena Williams, una din princpalele rivale ale Simonei. Apoi si-au folosit supraputerilor pentru crea o bulă infinită de motivaţie, care a susţinut-o pe Simona tot turneul. Bonus, Eros îi programează o ieşire romantică lui Cris pe Hard Rock Stadium, la un meci  a celor de la Miami Dophins, făcând la locurile să fie unul lângă celălalt, Simona venise mai mult din curiozitate să vadă unde se va juca în următorii ani Turneul de la Miami. Cei 2 pleacă de la meci spre The Setai, unde s-au delectat cu delicatese din bucătăria asiatică, vinuri din toată lumea de minim 4200 de dolari sticla. La felul principal au servit mancare mediteraneană pe plajă, asistaţi de un staff, ce vorbea 40 de limbi internaţionale, vorba aia Simona tocmai câştigase 1,3 milioane de dolari, iar Cris B. merita şi el un pic de cinste.

La sfârşitul cinei, Cris când se pregăteau să meargă spre masaj, Cris B. este săltat de poliţie pentru expirarea vizei de şedere şi dus în închisoarea din Little Havana, la naiba, mama lui de timp, cine mai stă să numere timpul şi cuvintele când ai aşa aventuri?!

Auzind năzdrăvănia făcută la Delano cu pianul, Pitbull îi scapă de belele, în raportul poliţiei fiind trecut ca evadat şi ucis de aligatori. Cris B. este dus cu elicopterul la Thompson Hotel din Miami Beach, locul preferat a lui Armando Christian Pérez, unde rapperul i-o introduce pe Luna, impresara lui, alături de care Cris B. ar trebui să caute talente în Cuba pentru show-urile Pitbull. Ca să-l ademenească şi mai mult, îi dezvăluie că poetul cubanez José Martí are câteva poezii despre Elixirul Vieţii Fericite Havanez şi poate fi o oporunitate ideală de a le descoperi.

La acest monent zeiţa Hecate îşi intra în rol, desenând răscruci de drumuri în viitorul eroului.Va accepta Cris B. propunerea? Unde îl vor purta noile aventuri?

Cheia misterului este în episoadele următoare din această mistică serie, denumită Sring SuperBlog 2018!

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-1

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s