Una grande partita

Salutare, dragi iubitori ai baschetului clujean! În această după-amiază, U Cluj a reuşit o victorie foarte importantă 76-73 în deplasare, împotriva ocupantei locului 7 din Liga Naţională de Baschet Masculin, Phoenix Galaţi, într-un meci contând pentru etapa a 21-a.

A fost un meci în care ardelenii noştri au părut că nu şi-au revenit după eşecul de la Polivalentă din Cluj, din cupele europene, suferit cu olandezii de la Groningen, miercurea trecută, scor 69-76, unde au început bine, dar sferturile 2 şi 3 ne-au fost fatale.

Meciul cu Phonex părea o continuare firească a formei de săptămâna asta, gălăţenii fiind la marginea prăpastiei spre play-out, determinaţi să iasă din acea zonă, conduceau cu 49-30 la pauza mare.

Apoi ceva s-a schimbat în jocul echipei lui Silvăşan, după o serie de time-out foarte inspirat alese, Watson şi ai lui întorcând tabela în ultimele 2 minute la 1 punct avantaj pentru oaspeţi.

Cu 5 secunde înainte de final Galaţi avea 2 aruncări libere la 72-73, în timp ce cronometrul se resetează la 8 secunde, moldovenii transformă doar o arumcare, iar la ultimul atac, în ultimele 3 secunde Sakic aruncă de 3 puncte, strânind rumoare, într-o sală unde probabil nici la un meci de şah nu era lumea aşa de plictisită. A semănat cu momentul în care Tyler Morris aducea penultimul titlu pe Someş pe când eram student, ce vremuri!

A fost Una grande partita! U Cluj rămâne pe locul 3, la egalitate de puncte cu Sibiu şi Oradea, bihorenii având un meci în plus disputat.

Urmează meciul de plăcută amintire cu Steaua, celor care le-am administrat un sec 4-0 în finala play-off-ului din sezonul trecut şi pe care trebuie să ne răzbunăm pentru înfrângerea din decembrie de la Bucureşti, scor 89-75. Acest meci se va disputa martea viitoare, ora 18 00, în capitala Europeană a Sportului, Cluj-Napoca, gazdă fiind Sala Sporturilor Horia Demian.

Sper să fie mobilizare cât mai mare la acest meci de importanţă aproape crucială şi mai ales de o rivalitate istorică, eu unul strig prezent şi HAIDE U!

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s