Cris B. & The Second Hand of Love

După ştim din episodul anterior ,Cris B. seta ultimele pregătiri pentru a pleca pe urmele piraţiilor murături. Dar iată că telefonul se trezeşte să vibreze nebuneşte a notificări. Îi pica faţa lui Cris B. la veştile proaste ce i se înfăţişau. Manuela, crush-ul lui italiano-bulgăresc din episodul de la Untold care păruse că se pierduse în neant, îşi anunţa pe facebook ultimele pregătiri de nuntă.

Colac peste pupăză, pe mail îi veni notificare că Agenţia aproape i-a golit conturile ca garanţie pentru dispariţia bărcii. Era încremenit eroul nostu, tot dădea swipe în jos pe mail după ceva veşti bune, în disperare apăsând din greşeală pe o ofertă de Evernisaj, ceva hipsteri online de articole SECOND HAND.  

February_23,_2018_bluze_si_camasi_barbati__0001-86.jpg

Atras de formatul mişto al magazinului second hand descoperă un sacou roşu superb de la Zara la doar 84 lei, care îl putea asorta perfect cu o cămasă slim de la Olymp şi ea la doar 86 lei. Şi ca treaba să fie treabă, pantalonii Reell pe un albastru fabulos la doar 77 lei erau ultimul detaliu pentru un outfit de wedding crusher irezistibil. Chiar dacă erau haine second hand, Cris B. depăşise acest complex mental pentru că ieşise cu multe fete care recunoşteau provenienţa dressurilor şi chiar spuneau că apreciază bărbat ce ştie să facă cumpărături inteligente, cu nici 250 lei să te îmbraci cu stil, e ceva totuşi, trebuie să fii mafiot.

March_05,_2018_pantaloni_barbati__0001-148.jpg

Partea cu planul de salvare a Manuelei de la măritiş era check-uit. Dar totuşi Cris B. trebuia să-şi recupereze vasul şi nu putea să meargă între piraţi prea elegant, aşa că mai cântări o serie de opţiuni vestimentare de pe acelaşi Evernisaj. Pe burtica lui, tricoul Oliver la nici 22 lei, îi făcea să arate a zeu al mării. În caz de vremea rea şi poate şi de concert rock Cris B. hotărâ să se haladească pentru nici 28 lei la hanoracul AC/DC căci totuşi drumul ce avea să-l parcurgă părea un highway to hell.

DSC_0341.jpg

Mai zăbovize pe zonă mai puţin de o zi, căci comanda i-a venit destul de prompt şi acum Cris B. era îmbracat, chiar dichisit şi gata de plecare. A prins rapid la autostop, un ride până la Balci unde avea mari şanse să adulmece urma piraţiilor murături, zona fiind folosită pentru acostări, mai pe ales pentru plecări spre Varna. După o oră şi ceva ajunge la prima oprire planificată şi cum era deja noapte se gândi să ia barurile de pe coastă la rând, până găsea vreun pirat beţiv destul de martol încât să ciripească. La o moment o promoteriţă drăguţă îl invită la o competiţie de beer pong. Deşi nu era fan deloc bere, Cris B. zări o oportunitate de a colecta ceva informaţii despre piraţii murături.

Foarte proudent intră încet ca o pisică, în bodega unde toată lumea făcea coadă să arunce cu mingile de ping-pong în paharele de bere. Cris merge ţintă spre Kaci, barmaniţa şi se întreţine cu ea preţ de câteva minute, lucru observat de Valentin, şeful şi iubitul ei, care îl extrage şi îl azvârle în mişlocul campionatului de beer pong.

kaci-baum-266659-unsplash.jpg

Eroul nostru se eschivează elegant, dar Valentin îl impinge în partea cealaltă a barului unde 2 fioroşi făceau skanderberg. Dacă prima a fost cu noroc, de data aceasta Cris nu mai putea scăpa şi trebuia să intre in horă, altfel risca să iasă foarte şifonat de acolo. Oponentul tău Dimitri avea 1, 90 şi 150 de kg, un braţ de fier, iar tot ce sper Cris era ca după 3 din 5 partide să piardă şi să mai aibă mână nedizlocată. Rapid s-a făcut 1-0 şi 2-0 şi mergea clar spre 3-0 când Kaci schimb brusc melodia de pe fundal în “Highway to Hell” şi harocul luă foc, ochii lui Cris B. se transformaseră în rubine, nările păreau furnale, sperindu-l de moarte pe Dimitri care a cedat şi a declarat forfait pentru că mâna îi era rumenit că o pâine.

Valentin încremeni şi îi puse cheile în mână şi o aruncase pe Kaci în braţele lui Cris, cerând îndurare. Deşi bulgăroaica rânjea pervers, super-eroul nostru ceru doar o întrevedere într-o zona mai retrasă cu ei, pentru a discuta despre piraţii murături. Se pare că Dimitri fusese parte din organizaţie, dar a părăsit-o fiindcă dezvoltase intoleranţă la murături, dar îi putea facilita accesul în banda de hoţi. Se pare că aceştia se pregăteau să jefuiască navele de aprovizionare cu gogonele ce erau destinate Festivalului de la Nisipurile de Aur ” Miss Gogoniski”. Că a vrut, că nu a vrut frumuseţea răpitoare şi inspiraţia lui Kaci era necesară pentru succesul operaţiunii, alături de forţa lui Dimitri şi strategia lui Valentin, practic Cris era nevoie să facă să se încreadă într-o echipă cu 4 oameni, încropită pe drum, împotriva unora din cei mai legendari şi temuţi piraţi ai mărilor.

La vreo 20 de mile de portul din Varna se apropiau navele turceşti cu gogonele, pândite dintr-o parte de piraţii murători care la rândul lor erau pândiţi de Cris B. şi echipa lui. Cum se lăsă ceaţa piraţii navăliră pentru a fura gogonele în ce Cris aştepta ca fosta lui barcă să rămână cât mai descoperită, să o poată recuceri. Când părea pustie Cris, Dimitri, Kaci şi Valentin urcară la board-ul bărcii conform planului.

Totul mergea perfect, au imbolizat vreo 2-3 slăbănogi şi un papagal, părea prea simplu până când în spatele lui Cris se înfipse un cuţit mare de bucătărie, nici apucă să vadă cine e în spate, că fu întins pe podea ca un mop, în timp ce cuţitul era scos din el fără nici o milă. Întors pe spate văzu un chip cu un pumnal între dinţi, ochii căprui asemeni boabelor de cafea măcinate şi prăijite în zori de zi, ce-l săgetându-l aprig, stinşi doar de roua ceţii cernută din părul şaten a cărui blond prinsese accent de alun, încununaţi de o splendoare de trandafiri. Era nimeni alta decât Manuela, care încerca ultima lovitură alături de echipajul viitorului ei soţ Terminus. Când cele două perechi de irişi din globurile oculare s-au sincronizat, efectiv tot universul s-a blocat, nu se mai întâmpla nimic, doar Cris blocat pe jos şi Manuela deasupra lui pregătită să-l trimită spre cele veşnice. Ridică cuţitul în sus şi încercă să-l coboare asemeni unei ghilotine spre gâtul eroul nostru, dar lacrimile ce tâşniră din ochii ei, asemeni unui potop ce sparge un dig, încremeniră arma, care pică înfiptă între picioarele lui Cris la câtiva centrimetri de genunchi.

Cât timp ceilalţi se luptau înfocat atât pe nave piraţiilor cât şi pe cea de gogonele, Manuela îl trase pe Cris în cabina ei şi făcură dragostea nebuneşte, încât aburiră toate geamurile cabinei. La ţigarea de după, Manuela îi ceru scuze că i-a furat barca, dar îi promisese lui Terminus în glumă că îl va lua de soţ când va cânta Julia Iglesias – “Manuela” la nunta ei şi nebunul chiar l-a răpit pe cunosctul interpret, în timpul repetiţiilor de la Festivalului de la Nisipurile de Aur ” Miss Gogoniski. Dacă nu se căsătorea cu el, Terminus ameninţa că-l va ucide pe Julia Iglesias, mersese atât de departe încât o obligase să posteze pe facebook anunţul cununiei lor.

Cris o opri din plânsete şi înşiruiri şi îi promite că vor fugi împreună pe barca lui şi pe muzica ei, bineînţeles Julio Iglesias. Dar nu termină de isprăvit discursul motivaţional că se auzi răgetul lui Terminus, Cris iese afară pregătit de duel, dar fu apărat de Dimitri care sări cu Terminus în mare, luptându-se ca răzbunare pentru atâtea gogonele stricate ce i-au cauzat gastrită. Barca porni în trombă, iar puţinul echipaj rămas se supusese noilor conducători de vas Cris şi Manuela cu asistenţii Valentin şi Kaci.

Cum episodul ăsta a promis o nuntă, iata că lui Manuela i se aprind trandafiri şi în obraji când Cris B. o cere de soţie, vorba aia dacă el avea hainele mişto luate şi era tot era setată pe o nuntă, iar Julio Iglesias era acolo cu sau fără voia lui, era pont de o ceremonie în larg.

Va spune Manuela DA? Cris B. va deveni pirat sau Manuela agent de spionaj? Kaci este împăcată cu situaţia actuală sau îşi doreşte mai mult? Oare se vor sătura toţi la un moment dat de Julio Iglesias şi chitara lui şi o să-l arunce peste board sau o să-l lase pe o insulă pustie?

Râmâne de văzut în viitoarele episoade din seria Spring SuperBlog 2018

Photo credit: Kaci Baum

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s