Evadarea din Orient spre Peninsula

Dupa episodul Chisinau, despre Cris B. se spunea ca ar fi rapit. Din ultimele rapoarte neoficiale ale surselor pe care nu le putem dezvalui, ultima localizare a sa ar fi fost in Iordania, Jerash unde agentul nostru era interogat si supus abuzului fizic de catre agentele moldovence de contraspionaj, pentru a dezvalui locatia Elixirului Vietii Fericite atarnat in jos din varful Teatrului de Sud. Cu un extrabalans acesta reuseste sa se desprinda si sa planeze pana la Templul lui Zeus. Odata ajung invoca marele zeu si acesta deschide o fereastra spre Gradina Palatului Imperial din Tokio.

Acolo Criss B ajunge foarte zbruncinat de experienta in Iordania, cu memoria grav afectata.In schimb o intalneste pe Shu Zo, fiica mentorului sau Chan Zu ce l-a descoperit lesinat pe treptile unui templu de gheise. Shu Zo parea a fi doar un agent de turism introdusa de tatal ei lui Cris B. ce i-a propus o excursie in Perugia, dar inainte sa afle mai multe detalii, aceasta este ucisa de un lunetist, cazand in bratele lui, inainte de a muri aceasta lasa testament un itineratiu ce cuprindea circuite Christian Tour.

Cris B. nu mai stia cine este dar simtea ca trebuie sa razbune moarte fetei si se deghizeaze in blogger de calatorii. Dar pentru a deslusi misterul este nevoie sa repete Iordania Experience facand pact cu dusmancele sale de moarte totul pentru descoperirea Farmecul Umbriei  ce-l putea aduce tot mai aproape de descoperirea Elixirului Vietii Fericite. Practic se reapuca din nou sa faca bagajele si sa plece iarasi pe drumurile ce se anuntau foarte primejdioase.

O ultima sedinta de balansare a karmei alaturi de Chan Zu pe lacul Ashi de la baza muntelui Fuji, unde Cris B. este indemnat de mentorul sau la calm, iubire si acceptare fata de toata lumea, substituind ca planurile de razbunare pot face mai multa rau decat ar putea estima super-eroul nostru.

Lake-Ashi-langa-Muntele-Fuji-Japonia-Tara-Soarelui-Rasare-300x199.jpg

Pentru a le castiga increderea Cris B. accepta propunerea agentelor moldovence de contraspionaj din Amman, unde trebuia sa castige toate problemele olimpice din Templul lui Hercule impotriva unor creaturi mistice din mitologia greaca, aflat in exil in viitor pe teritoriul iordanian. Cris pierde proba finala, dar reuseste sa elibereze din exil pe Minos si prietenii lui care devin camarazi de a lui, supunandu-le intr-un final si pe salbaticele agente moldovence. Starea de amnezie a lui Cris B. devine tot mai profunda, dar nu se lasa, vrea sa-si duca misiunea la final daca ar fi ultimul lucru pe care l-ar face.

Templul-lui-Hercule-Amman-Iordania-300x200.jpg

Pe drumul prin Iordania eroii nostri ajung in Wadi Rum, Valea Lunii, unde o vrajitoare le ghiceste in globul din nisip ca vor avea multe experiente de infruntat si ca spiritul de echipa, unitate si curajul vor fi puse la grea incercare. La finalul sesiunii o furtuna puternica izbucneste, Cris B si gasca lui reusind in ultima clipa sa prinda avion, cu pretul pierderii bagajelor.

Wadi-Rum-Valea-Lunii-Iordania-300x200.jpg

Dar pentru a putea fi alaturi de Cris B, zeii mitologici greci trebuiau sa calatoresca la Vatican pentru a primi acceptul Papei, care putea sa dezlege denitiv blestemul ce cazuse asupra lor. Ajungi in Italia, Minos si prietenii lui sunt nevoiti sa treaca prin purgatoriul impus de Papa, astfel ca pentru moment Cris B ramane doar cu moldovencele. Poate sa aiba Cris incredere in agentele moldovence dat fiind faptul ca ele stiu ca eroul nostru are memoria grav afectata? Oare ce se afla in  Palatul dei Priori din Narni? Raspunsul nu se stie, se va scrie in episoadele ce vor urma…

 O poveste din seria destinata Competiţiei Spring SuperBlog 2018

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s