20 000 km- Aventura Moldovenească

A fost odată ca niciodată un tânăr pe nume Cris B., ce era foarte entuziast cu privire la postările sale de pe blog şi impactul lor. Parcă ceva s-a schimbat când o prietenă i-a recomandat să se înscrie în campaniile de pe BlogAwards.

Pe lângă activitatea de om normal pe blog, personajul nostru devenise un agent secret ce primea diferite misiuni importante când se aştepta mai puţin.

Prima oară trebuia să-şi pună ochelari de soare, să se poate camufla oricând este nevoie de ajutorul său, de junior super-erou. A fost o misiune dificilă, dar alături de Bruno Mars, Bibanu MixXl şi Camuflaj, strada lui a căpătat destule nuanţe de soare. Nu a ieşit perfect, dar a fost un început promiţător.

Misiunea numărul 2 a prepus teleportarea în Delta Dunării, unde reseach-ul şi folosirea magiei din mitologia greacă l-au dus foarte aproape de un complete de 100% al obiectivului, destul cât să atragă atenţia superiorilor pentru acţiuni specifice, de risc maxim, unde nu era cale de întors, odata ce apăsai butonul accept, devenea Bibliotecar.

In iunie 2017 când toată lumea adulmeca izul de Neversea şi Untold, un titlu foarte tentant era pus la bătaie, Agentul Civic Break. Era poziţia la care visa zi şi noapte să o cucerească, deşi părea ceva ce suna prea frumos. A fost nevoie de mult suflet şi curaj pentru a aşterne amintiri rememorate din studenţia plină de evenimente şi voluntariat. Şi iată că vorbele maestrului Spike “De obicei nu crezi până nu vezi cu ochii tăi dacă se poate… Că visele devin realitate” prindeau contur mai repede decât se aştepta orice bookmaker.

Cei de ONG Fest l-au contactat şi i-au propus să se vadă în Cluj pentru a discuta despre partea a 2-a acestei misiuni: Să găsească Elixirul Vieţii Fericite, conţinut de renumitele vinuri din Republica Moldova de la Mileştii Micii, cea mai mare cramă subterană din lume, aflată la doar 20 km de Chişinău.

20170827_150753.jpg

Provocarea era mult prea dificilă pentru a putea fi dusă la capăt de unul singur, aşa că l-a convocat pe Teo C. un soldat foarte bun, cu experienţă uriaşă în operaţiuni peste graniţă şi un tovarăş ce s-a dovedit loial în misiuni imposibile pe malul mării, având chitara vamaioată ca armă letală.

20170826_103906.jpg

Trebuiau să plece pe 25 August din Bucureşti spre Chişinău, având la dispoziţie mai puţin de 2 zile pentru a găsi Elixirul Vieţii Fericite din vinul spumant Mileştii Mici Moldova de Lux. Cris B. goneşte nebuneşte în dimineaţa de 25 August din Râşnov spre Bucureşti pentru a prinde avionul, Teo C. fiind un camarad de nadejde îl ajută să scape de traficul din Bucureşti, hackerind semafoarele,  reuşind să se imbarce la timp în avion.

20170826_233412.jpg

Ajunşi în aerportul din Chişinău, Teo şi Cris sunt întâmpinaţi de spionul dublu KGB, Cătălina, care îi conduce la cea mai bună ascunzătoarea secretă, fiind cea mai la vedere, în centrul oraşului, în cartierul francez, la hotelul de 4 stele Joly Alon, unde erau cazaţi Smiley şi Holograf alături de care se presupunea că va cânta Teo C., în deschidere de Ziua Natională a Moldovei, impresariat de Cris B., aceasta fiind acoperirea lor ce justifica prezenţa lor la Chişinău. Cris primeşte maşina agentului ce încercase în urmă cu 2 ani să găsească Elixirul Vieţii Fericite, se spunea că automobilul avea personalitate proprie provenită din spiritul vechiului proprietar dispărut.

20170827_002702.jpg

Că să poată ajunge la vinul spumant Mileştii Mici Moldova de Lux, Cris şi Teo trebuiau să treacă o probă care să-i facă eligibil, să facă rost de ediţia limitată de hanorace Carla’s Dream la preţ redus, ce aveau pe etichetă inscripţionat secretul şampaniei Mileştii Mici Moldova de Lux. Planul de rezervă era să găsească un bucătar de la care să comande salată de şubă, bucătarii aceştia fiind deţinători de Elixir al Vieţii Fericite. Cris şi-a activat toate pistele, dar în zadar, doar haine ruseşti falsificate şi salată de legume. Dar Teo şi Cris erau siguri că vor reuşi să facă din această misiune un succes, gândeau un plan de rezervă la cealaltă rezervă, ce părea ca mai are nevoie doar de o piesă ca puzzle-ul să fie complet.

20170827_101311.jpg

Cei 2 agenţi au interogat o mulţime de informatori din Grădina Publică Ştefan cel Mare şi ca răsplată a eforturilor depuse au primit un pont că în clubul Kira’s ar putea găsi Gardieni ai renumitei şampanii. Ajunşi acolo, cei 2 doi au primit în loc de un absinth normal, doză triplă, aceştia fiind atraşi într-un vortex dintr-o lume paralelă, ce doar părea că face parte din peisajul aceluiaş bar. Cris şi Teo sunt provocaţi la un street fight prin dans pe Skrillex de către un grup de Gardience, Cris fiind vrăjit pe loc de una dintre ele, iar Teo fiind condus acasă la ea de şefa lor.

20170826_094721.jpg

Puţin mai târziu dimineaţa, Cris se trezeşte la hotel, după ce rătăcise în tot centru Chişinăului, telefonul lui sună, agentul dublu KGB îl apelează pentru pregăti detaliile legate de plecarea spre Cramele Mileştii Mici, dar camaradul său Teo lipsea şi mai mult de atât, ei încă nu reuşiseră să afle codul cheie pentru accesarea locaţiei secrete a Mileştii Mici Moldova de Lux, Cris îşi păstrează calmul şi îl asigură pe agent că totul decurge conform planului, blufând că au căpătat codul. Cu doar o oră înainte de plecare ajunge şi Teo la hotel, sfârşit de puteri, mai mult mort decât viu. Cris încearcă să găsească o soluţie şi aplează la vitaminizare prin mic dejunul all inclusive al hotelului.

20170827_133055.jpg

Era super-sătul, gata să înfrunte pericolele în descoperirea Elixirului Vieţii Fericite dar tot nu avea în minte nici o soluţie cum să facă rost de cod. A zis totuşi să încerce un pic de saună şi câteva ture de bazin pentru a-şi activa imaginaţia. Pe drumul spre saună, o rusoaică superba ce facea tracţiuni la sala de forţă, il priveşte ciudat. Cris trece nepăsător pe langâ ea, oricum era cu gândurile lui, nu-i trecea prin minte că era aceeaşi tipă ce-l urmărise până la gară, când fusese să se întâlnească cu un om de legătură, care nu şi-a mai făcut apariţia.

20170827_094339

Criss se dezbraca şi dă drumu la saună, dar ciudat aceasta nu porneşte… Criss se gândea că o să se mulţumească cu 3-4 ture de piscină. Sare puternic ca un delfin, hotărât să facă prima tură doar pe sub apă, la momentul când se ridică pentru a-şi lua porţia de aer, silueta sexy a rusoaicei forţoase se iveşte, reflectând în luciul apei. Cu o armă automată aceasta trage nebuneşte spre Criss până rămâne fără gloanţe, fiindcă Criss stârnise un val uriaş, atacând-o prin lateral şi imbolizând-o printr-o alunecare învăţată la wrestling şi baseball, urmată de un RKO a la Randy Orton combinat cu un STFU cum numai John Cena ştie, aceasta în final leşinând.

20170827_043626

Criss o duce în camera de hotel pe asasina Natasha şi o interoghează în pat, legată, cu manele de pe radioul de la capătâiul patului ţintind spre urechiile ei, în tandemul cu flash-ul spoturilor ce iritau irisul ochilor rusoaicei. Aceasta cedează şi le dezvaluie codul de acces spre Elixirul Vieţii Fericite, Criss şi Teo se debarasează de asasină, jefuind-o de avuţie şi trimiţând-o ca pe pedeaspă extra în camera lui Smiley:)

Cris şi Teo aveau acum tot ce le trebuia în materie de resurse financiare, maşina cu personalitate, trebuiau doar să ajungă la întâlnirea cu spionul KGB, care era în acea zi ghid sub acoperire la Cramele Mileştii Micii. Ajung acolo la fix, iar acţiunea capătă un dinamism cu care doar secvenţele video pot ţine pasul:

După cum aţi văzut misiunea a fost încununată cu succes în ciuda faptului că cei 2 adeventuriei au fost lăsaţi pradă ospitalităţii, de agentul dublu KGB Criss şi Teo fiind serviţi la nesfârşit cu platouri vânătoreşti, prăjituri şi vin, parcă erau în Hansel şi Gretel. Cu ajutorul unor turişti slovaci au reuşit să scape din subteran, după ce au rătăcit destul de mult timp prin tunele, fiind foarte aproape să alunce într-un alt univers paralel numit asemeni Labirintului lui Minos.

20170826_120416.jpg

Odată reveniţi în Chişinău, Cris a vizualizat apelul ratat de la expertul local în elixirul fericirii, Vica, pe care o cunoscuse în urmă cu câteva luni într-o tabără de spionaj la Sibiu. S-au întâlnit la terasa hotelului Joly Alon, fiind păziţi de Dan Bitman şi trupa lui (vezi poza de la finalul video-ui). Ea a certificat autenticitatea comorii, turnând miere în paharul cu vin să vadă dacă straluceşte. Ca răsplată a primit şi ea o sticlă din cele 3 şampanii Mileştii Mici Moldova de Lux, la rândul ei împăţind cate un pahar de fericire tuturor celor nepăstuiţi de soartă din Moldova, urmând ca Teo şi Cris să facă acelaşi lucru în România.

20180228_021240.jpg

Nu se ştie, dacă Teo C. şi Cris B. s-au întors în România, că lumea în ţara asta nu pare foarte fericită, înregistrările de pe camerele din aeroport arătă că cei 2 eroi s-ar fi reîntâlnit la aeroport chiar înainte să se îmbarce spre zborul de plecare, cu Gardiencele din Kira’s Club şi Natasha cu Smiley în zgardă pe posta de câine. Cel mai probabil eorii noştri au fost răpiţi! Se presupune că acesta este un ultim selfie înainte să fie trimis în universul atemporal al Facebook-ului prin priză.

20170827_160346.jpg

Legenda spune că la peste 20 000 km parcurşi, în anul în care cifrele ce reprezintă varstele la care a avut cea mai dragă iubită şi vărsta la care a avut cel parte de cel mai bun sex din viaţa lui se vor întâlni, Cris B. îşi va face apariţia la Blogathon 2018 pentru a-şi duce la finalitate misiunea de a răspândi fericirea în România, pregătit mai bine ca oricând de noi lupte, pe noi fronturi dar şi alte aventuri frumoase şi spumoase şi poate alături de noi tovarăşi ca Teo C. s-a angajat şi nu are timp şi de job, facultate şi spionaj.

Deci, staţi pe fază, că la casele de pariuri Cris B. are cotă de 1,20 să-şi faca apariţia la primul lui …

20181

 

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s