Thriller ca pe vremuri a’ la Dinamo

În ziua în Monica Niculescu a elminat-o pe Masha din turul 1 de la turneul de Qatar, mă gândeam că să fie o seara interesantă, poate bate în sfârşit şi Dinamo, după 2 meciuri în care am avut pe tavă locul de play-off, dar nu a răzbit să treacă de “super-puterile” Timişoara şi Craiova, înfrângerea Botoşaniului deschidea o nouă oportunitate prea bună să fie irosită, pe principiul a 3-a oară e cu noroc !

În prima repriză noroc că m-am tuns scurt, ca altfel mă tundeam cu degetele. Deci la prima ocazie importană, nimereşte din corner Nedelcearnu un cap, Carpaco o prinde cel puţin după linie, mai avea un pic şi se sprijinea de plasă, dar arbitru nem, dacă nu introduc aştia şi la noi goal line techonology sau cum s-o chema, măcar să-i dea o pereche de ochelari cu zoom de 10x la fluieraşi.

goal anulat.PNG

În minutul 20 Brănescu îşi exersează talentele de balerin şi iese pe centrare pe lângă minge, noroc că ălă de la Chiajna comentatorul îi spunea Bucşa, mie îmi semăna a Bawab, oricum l-a pălit mingea în cap ca pe un spectator:))

balet bra.PNG

Mi-e era dor stilul lui Salomao, care poate dacă era în teren cu oltenii jucam şi noi fotbal, dar no ghinion a fost suspendat, în fine dă ficiorul ăstă o centrare prin minutul 31, Nemec se înşurubează cu preluare şi şutează din voleu plasat, fain, lângă bară, dar Caparco are reflexe de data asta din faţa linie porţii şi o scoate, o mai şi prinde în 2 timpi. Pe finalul reprizei, prin minutul 44 zăpăceală de Romera face o fază făinuţă centrând în careu, dar Nemec era după ţigari, asta e nu i-o dai la cap, n-o ajunge…

romera.PNG

Repriza a 2-a mi-a adus aminte de nebuniile lui Dinamo cu Brasov, Foresta şi lista poate să continue până mâine.Dar staţi să vă zic echipa de start, defapt vă prindeţi voi şi eventual îi mai pomenim la sfârşit pe spartanii mei.

Nici nu începe bine repriza a 2-a că tandemul croato-spaniol Pesic – Romera ce sună promiţător în perspectiva play-off-ului, dezoltă un un-doi şi o centrare pe care Nmec o şterge superb cu ceafa, a 5-a reuşită stagională a slovacului, min 47, Chiajna – Dinamo 0-1 şi suporterii prezenţi în număr impresionat au luat-o razna, nu că nu ar fi dominat sonor stadionul tot meciul, Caparco la fiecare degajare mai căpăta câte un salam italian pentru rudele lui :))

gol nemc.PNG

După ce Salomao a ratat o execuţie pretenţioasă de CR7 din careu, iată că un pic mai târziu prin minutul 58, pe relaţia Nistor- Pesic, croatul mai pune o bomboană de centrare pe colţul lung, acelaşi Salomao reia frumos pe jos cu latul, Chiajna – Dinamo 0-2 şi deja eram boşi, treceam pe 5, peste Viitorul cu un golaveraj egal ca diferenţă dar cu număr superior de goluri marcate. Eram mască, îmi venea să-mi frec ochii, nu aveam puterea să strig 🙂 Bine că genialul ăla de central pe care mi ruşine să zic de unde este şi nu merită să-i menţionez numele, îi dă galben lui Salomao că s-a bucurat excesiv cică, a tras de garduri prea tare probabil 🙂

salomao.PNG

Imediat intră Torjinho în locul lui Pesic, şi galeria începe ovaţiile la adresa timişoreanului ce redebuta după 7 ani de pribegie pe la italieni, spanioli, turci şi ruşi, în tricoul alb-roşu. Şi se remarcă rapid 3 minute mai târziu cu un rist exterior superb, dar pe lângă poartă. 5 minute mai târziu Torje nu reuşeste să profite de o eroare a apărării ilfovene, reuşind în primă instanţă să treacă de portarul Caparco, dar cum şi-a calculat greşit paşii şi-a închis unghiul şi un fundaş reuşeste să devieze centrarea-şut în corner.

intrare torje.PNG

Prin minutul 69 se trezeşte Chiajna la viaţă, după ce noul intrat Nivaldo prinde un şut in bară şi atent pe respingere Bumba reia simplu în plasă din apropiere, este al 2-lea gol consecutiv ce ni-l dă, după înfrângerea din tur, chiar nu-mi dau seama de ce a fost îndepărtat de la Dinamo, plm are mai multe goluri ca Nemec :(!

bumba.PNG

Doar un minut mai târziu Nemec îl deschide pe Mahlangu care insintă în careul creând un carambol, din imbulzeala regizată de Popa şi Nemec mingea ricoşează din Bucşa, la omul cu cele mai multe selecţii din liga 1 la naţională în număr de 56, care la a 3-a ocazie de la intrarea pe teren nu mai iartă. Torje pune latul simplu, mingea trece pe sub Caparco, 3-1. Lejer zic, Torje is back in business, iarăşi suntem pe 5!

goal torje.PNG

În minutul 72 Bud face 2-3 după o ieşire după panseluţe a lui Brănescu, bine şi unghiul părea imposibil, dar presimţeam eu că Bud dă gol azi că şi la Online Soccer Manager îmi juca bine :)) Am căzut iarăşi pe 6…

bud.PNG

Prin minutul 78 Romera ia o acţiune pe cont propriu, este împedicat clar în careu de Marc, dar centralul îşi mai spală din păcate şi jocul continuă cu mingea la Popa care plasează frumos, elegant, cât-de-cât mingea la colţul lung pentru 4-2, recidivând după ce ne-a adus un punct la Craiova, iată că părea că mai contribuie cu 3 puncte de data aceasta, după şocul a 4 goluri în nici 10 minute! Şi bineînţeles 4-2 pentru Dinamo, dar părea prea frumos să fie adevărat…

popa 2.PNG

Minutul 80, fostul junior dinamovist, trecut prin curtea lui U Cluj, fiul lui Florian Walter, Dan Bucşa, care şi-a dat cu stângul în dreptul în apărarea Chiajnei tot meciul, reuşeşte al 2-lea assist recentrându-i cu capul în careu lui Marc, fost căpitan a lui Dinamo, şi el de altfel o petardă în acest meci, dar care totuşi reuşeste să reia cu capul, de lângă un Brănescu cu gândul la seminţele de pe banca lui Juventus Primavera. Era Chiajna 3-4 Dinamo cu 10 minute înainte de final, hertzu deja nu ştiu dacă mai înţăpa doar de la răceală 🙂

3-4.PNG

Noroc că nu am mai avut baterii nici una dintre echipe că dădeau casele de pariuri peste cap :))

Ca şi concluzii Miriuţă a nimerit-o din nou cu schimbările, de data aceasta noul Popa şi vechiul Torje contribuind decisiv. La Penedo să-i dea careva un furazolidon sau un scutec să-l împingă din poartă, să-i dea un bilet dus de autocar spre Vâlcea la tânărul născut talent, murit speranţă, pe nume Lebădescu. Bine că şi în centrul apărării avem un ax crimă şi pedeapsă cu Nedelcearu şi Maric-experiment… Stăm bine pe flancuri, pornind de la Romeo şi Olteanu, la mijloc cu un Monroy ce şi-a văzut de treabă de data asta, până la pauză când fost schimbat cu Popa ce are un totul alt overall, cu un Mahlangu ca deobicei hiperactiv, care a servit trioul Pesic, Salomao şi hai şi Nistor, toate ca varful impins Nemec să-şi facă treaba, sub bagheta iepuraşului scos din joben numit Torje, ce şi-a dovedit pedigree-ul de câine roşu adevărat. Prin minutul 80 a intrat şi Palic în locul lui Nemec, croatul împreună cu Torje au ţinut foarte bine mingea, departe de poarta noastră, retezând şansele Chiajnei de a-şi mai crea ocazii-gol.

nemec ratare spec.PNG

Dacă şi Chelsea şi-a revenit şi a bătut cu 3-0 pe ultima clasată din Premier League, era clar că trebuia să batem şi noi pe a 11-a clasată din Liga 1. Închei şi eu cu o tumbă de bucurie ca a lui Moses la golul 2 a lui Chelsea cu gândul că avem speranţe la meciul cu FCSB, unde sigur o să iasă un show la fel de spectaculos, cu acelaşi dezndământ, că no şi oile sunt în piuneze că formă spre deosebire de noi ce amu părem pe val, de pe locul 6 parcă altfel se respiră aerul de play-off.

Bine aţi revenit acasă Torje şi Palic, aţi adus valoarea înapoi în vestiar, le-aţi arătat cum joacă o echipă de top, este de neconceput să nu prindeţi play-off-ul şi să-l sărăciţi pe Negoiţă de prima de 90 000 de euro! Să-i arătăm lui Petrescu ce am înteles din surse sigure că s-a întors aseară supărat, cu low-cost-ul la Cluj (probabil pe jucători i-a trimis pe jos de la Bucureşti) cum se bate fc Stâna lui Becali, în stilul Doar Dinamo Bucureşti! 

Hai Dinamo Bucureşti, luptă dacă ne iubeşti! Fie vreme bună, fie vreme rea, câini până la moarte şi dincolo de ea!

clasament

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s