24k Magic premiul Grammy pentru cel bun album al anului

Bruno Mars este fenomenul anului! Hawaianul Peter Gene Hernandez ,căci acesta este numele lui adevărat, care a început cu un super-chill ” Billionaire ” se pare că îşi trăieşte visul strălucind, dovadă şi hitul care dă şi numele albumului unde îşi permite să zică pe bună dreptate în versuri “Ooh shit, I’m a dangerous man with some money in my pocket”. Bine, el încă din 2011 a mai câştigat un Grammy pentru “Cea mai bună performanță pop masculină pentru piesa „Just the Way You Are” şi Best Urban/Alternative Performance pentru ” Fuck you ” din 7 nominalizări. Tot în acelaşi start lansat numit 2011, unica “Just the way you are” i-a adus la Billboard Music Awards premiul Top Radio Song.

24K Magic reprezintă albumul anului şi o piesă cocalară, că versurile nu sunt cine ştie ce dar este super mişto şi antrenantă, iar videoclipul vibrează energie şi poftă de viaţă, îl reprezintă 100%, autoironic, miserupist, super-pozitiv ( se spune că a fost arestat de poliţie după un concert pentru posessie de cocaină şi la secţie a zâmbit la fotografia pentru amprentare). Nickname-ul îl are de la vârsta de doi ani când a fost poreclit „Bruno” de către tatăl sau, datorită asemănării sale cu wrestlerul Bruno Sammartino. 

Piesa 2 de pe album “Chuncky” pare o moştenire de la “Just The Way You Are”, dar un pic mai dansantă, cu un call-to-action. Chiar mă gândeam ce piesă poate mobiliza fetele ce merg în club doar să facă act de prezent, să nu consume curent acasă. “Chuncky” poate fi ideală ca şi glamour for “the ones I’m tryna recruit” !

“Perm” pare o evoluţie de la “Chuncky” pe partea de after-club, cand mergi cu o timiduţă acasa, sigur se va înmuia pe versurile ăstea, mai ales dacă n-a băut deloc toată seara şi le mai şi întelege :). Are un flow de Justin TImberlake şi un tupeu vintage, elegant, a’ la Ray Charles, poate o fi reîncarnarea marelui maestru, “You never know, I might though”!

“That’s what I like” nu are nevoie de introduceri, sau, poate că da, că no, e de making love 🙂 Pare un răspuns de la distanţă pentru melodia lui Jennifer Lopez- “My Love don’t a thing”. Comercial vorbind, este probabil una din cele mai pline capodopere de product placement, dar la 1,1 miliarde de vizualizări ce-i mai pasă, să nu mintă săracu că se chinuie cu “I’ll rent a beach house in Miami”. De asemeena partea de desene ce prind viaţă dă un vibe aşa mişto melodiei!

Când credeam că nu mai găsesc o piesă aşa superbă pe segmentul ei să concureze cu Ed Sheeran-“Thinking out Loud”, am dat de “Versace on the floor”! La urcările în tonalitate îmi reaminteşte de MJ, defapt este o nostalgie în versuri, dedicată momentelor când simţi că iubeşti cu adevărat, unde acorduri de pian par văpăi desprinse din şemineu, este un sursă de căldură sufletească în toi de iarnă geroasă, cred că nici Lenny Kravitz la chitară nu putea să facă să sune aşa intens acest hit de doar 125 milioane de vizualizări!

“Straight up and down” merge către o notă de amor spre sex, udat cu alcool, dacă vă puteţi imagina aşa o combinaţie criminală între melodia de mai sus şi “Liquid Store Blues”. Este foarte naturală şi şucară, eu zic că este ideală pentru a-ţi scăpa iubita de inhibiţii şi haine 🙂

Cred că fiecare am avut măcăr o tipă care ne-a lăsat în expectativă, să fierbem, uneori am rămas cu ochii în soare…. Spre deosebire de Lou Bega în Mambo no5, Bruno o arde mai deep pe piesa asta, poate mai puţin norocos, poate nu-i stă pălăria aşa de bine, mai degrabă aduce un picuţ cu o piesă de pe meleagurile noastre Maximilian- “Pe lângă telefon”. Eu aş dedica-o la toate nehotărâtele care nu ştiu ce pierd, din comoditate ” Sendin’ me straight to voicemail, suga, what the hell?”. Dacă şi Bruno îşi ia ţeapă noi muritorii de rând ce să mai zicem…

Penultima melodie de pe album, “Finesse”, lansată în debutul acestui 2018,  îi ridică ştacheta lui Chris Brown la piesa “Yo ( Excuse Me Miss)” în categoria pick-up songs, acting, cu un plus clar de street dance, street fight într-o nuanţă super-cool retro. Oricum e frumos că oamenii încă mai cred în poveşti, love on the first sight, materialismul se pare că încă nu deţine monopolul so :

“Fellas, grab your ladies if your lady fine
Tell her she the one, she the one for life”

Că tot vorbeam mai sus de Chris Brown între “Say Goodbye” la Bruno Mars-“Too Good to Say Goodbye” la prima vedere nu par decât câteva cuvinte în plus în titlu, dar totuşi ascultând cu atenţie Peter Hernandez râmane mai captiv în poveste şi cred şi în inimile fanilor:

“So tell me, why, why can’t we try and start again?
This can’t be how our story ends.. “

Eu unul trebuie să pun capăt acestui episod de Fărămă de soare şi muzică, ce a ieşit şi un pic de Analiză de Brand- Bruno Mars, dar voi puteţi da ca şi mine melodiile pe repeat la cel mai bun album al anului pe meritate, de 24 de karate! Feel the love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s