Pulsul Fotbalului la capătul perioadei de transferuri

Cum sambată mă reapuc de fotbal că mai trebuie să dau jos din burtică, în ultima vreme am rămas conectat un pic mai intens la ce se întâmplă prin campionatele ce le prind pe UPC gen Premier League şi Liga 1.

M-a bucurat maxim venirea lui Torje la Dinamo, care deşi încă nu pare rezolvată 100% dă speranţe pentru o victorie duminică împotriva Craiovei ce ar urca echipa pe poziţie de play-off având în vedere ca Viitorul şi Astra joacă una împotrva celeilalte. Nici Nistor, Monroy şi Pesic nu sunt achiziţii nepărat rele, având în vedere că plecările lui Filip, Costache, Anton, Nascimento şi Rivaldinho au cam lăsat echipa în fundul gol, dar no cu un Negoiţă sărac lipit care vinde orice la prima strigare s-a ajung la situaţia în care echipa mea de suflet se chinuie pentru al 2-lea an consecutiv să prindă play-off-ul. Trist dar csf, ncsf…

Este de văzut dacă Mangia poate păstra magia şi euforia la o echipă unde nu s-au făcut investiţii serioase la echipă, dar nici nu au existat plecări importante. Faptul că au un nou stadion poate determina suporterii să umple locuri şi să aibe un aport important în moralul şi motivaţia echipei. Oricum Dinamo – CS Craiova este un derby important cu cuţitele de pe masă, oltenii în cazul unui eşec pierzând contactul cu primele 2 clasate, iar Dinamo în cazul unei înfrângeri îşi cam ia adio de la play-off, remiza nu ajută pe nimeni în acest joc deşi ultimele 4 întâlniri s-au terminat egal.

Avasând zeci de ani în fotbal, în patria lui, în UK, am observat nişte miscări de trupe foarte interesante, rocade de jucători între echipe de top gen Arsenal – Manchester United, Sanchez trecând în tabăra diavolilor, iar Mkhitaryan a făcut pasul pe Fly Emirates. Efectele întârzie să apară fiindcă aseară echipa lui Mourinho şi-a dat cu stângul în dreptul în faţa unui Totteham ce şi-a permis să se joace cu ocaziile şi să şi câştige cu 2-0, cumva consfinţiind soarta campionatului unde Manchester City este în vârful dealului la 15 puncte de a 2-a clasată Man. United. Mourinho sigur este un pachet de nervi în rivalitatea sa de la distanţă cu Guardiola care i-a cam suflat trofee pe bandă rulantă. În prima repriză The Special One a plecat la cabine de prin minutul 40 încercând probabil să redreseze corabia dar în zadar, poate ar merge să-l reactiveze pe Ibrahimovic care ar putea să bage în viteză vedetele supraevaluate de pe Teatrul Viselor sau măcar să-i dea mai multe şanse tânărului Rashford în loc să-l bage pe Fellaini care a rezistat doar 7 minute pe teren cu Tottenham, nici nu cred că a atins mingea.

Dezamăgirea etapei este Chelsea cu proaspătul transferat Olivier Giroud care nu a fost în lotul ce a fost umilit pe Stamford Bridge de către Bournemouth cu 3-0, unde Antonia Conte pare doar păpuşa lui Abramorich. La cealaltă echipă din vestul Londrei, manageriată de Arsene Wanger domină haosul, echipa fiind la 6 puncte de locurile de cupele europene, nu îmi pot da seama cum Mkhitaryan şi Aubameyang pot suplini plecări importante ca ale lui Sanchez, Walcott ( care a dat o dublă aseara pentru Everton), Giroud, Coquelin, Debouchy, practic un schelet întreg de echipă. În schimb i-au prelungit pe 4 ani contractul lui Ozil, dar au lăsat apărarea în piuneze, unde fundaşii şi Cech se întrec în gafe.

Pe principiul mutu fructifică pământul Swansea s-a ridicat de pe ultimul loc învingând în ultimele 2 etape pe Liverpool cu 1-0 şi pe Arsenal cu 3-1 marţi ( după ce a fost condusă cu 1-0), unde deşi a fost dominat clar cu o posesie sub 30% acasă, a reuşit să speculeze jocul bezmetic a unor echipe de top. Ca observaţie la Liverpool se vorbeşte despre o strategie pe termen lung, finalitatea fiind titlul, dar când iroseşti banii primiţi pe Coutinho cu Van Dijk, apărarea având mai multe eşecuri în ultimele 4 partide decât în tot sezonul şi cedezi pe Stuuridge, e inexplicabil cum poţi să stai descoperit cu 2 poziţii în atac. Ultima partidă cu Huddersfield, câştigată cu 3-0, în deplasare, arată că totuşi Klopp are un plan pe partea a 2-a a acestui sezon. să vedem dacă echipa va confirma în meciul din etapa următoare unde dă de o echipă pe val ce tocmai l-a adus pe Lucas Moura.

Urmează în weekend derby-uri foarte încinse cu mize uriaşe, vineri Viitorul – Astra, sâmbătă Mochenglabach-Leipzig, duminică Liverpool – Tottenham, Dinamo – Craiova şi Atletico Madrid – Valencia, deci ziua haideţi să ieşim să ne agităm un pic cu 2-3 pase şi câteva sprinturi pe sintetic şi seara să ne bucurăm de regalul fotbalistic!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s