Nebunia lui Halep

Azi-noapte pe la 12 şi ceva zic hai să stau pe Eurosport la TV până pe la 2:10 să le vad în acţiune pe cele 2 românce ale noastre de la Australian Open rămase pe tabloul principal din proba de simplu feminin, în speţă no1 mondial Simona Halep şi Ana Bogdan care se luptau pentru accederea în turul 4 al competiţiei.

Iniţial am rămas focusat pe meciul Ana Bogdan – Madison Keys, unde americanca, favorită nr 20 pornea ca mare favorită, la Halep am zis că sigur bate lejer. Ana a făcut o figură frumoasă, dar după o oră şi un pic la capătul a 2 seturi 3-6, 4-6, românca noastră care sper că va intra în top 100 WTA după ce la junioare era în top 3, a trebuit să se recunoască învinsă în faţa aşilor şi loviturilor fulger ale americancei ce depăşea viteza de 150 km/oră. A avut şansele ei să facă rebrake mai ales la 5-4 în setul 2, dar experienţa şi diferenţa de valoare a făcut diferenţa.

De cealaltă parte adversara lui Halep, Lauren Davis, o piticanie războinică de 24 ani, număr 76 mondial şi-a depăşit maxim condiţia, dacă ar fi luptat şi Ana Bogdan aşa poate ar fi avut şanse cu Keys.

Primul set a fost câştigat oarecum nesurprinzător de Davis care a cam dominat-o pe Halep cu scorul de 6-4. În setul 2 Halep şi-a regăsit cât de cât ritmul şi a replicat cu un simetric 6-4.

După peste 4 servicii-meci ratate de Halep în decisiv se ajunge la set de peste 2 ore, că în decisiv la Australian Open nu se joacă tie-break.  La pentru 11-10 pentru Davis 40-0 în game Halep salvează şi ea 4 mingi de meci salvate şi câştigă game-ul. Imediat după Davis cere pauză medicală pentru o problemă la unghie.

La 11-11 îi vine rândul lui Davis să salveze 5 mingi de break şi să-şi adjudece serviciul. La 12-12 din 40-0 pentru Davis, Halep revine la 40-30 dar Davis are bulan maxim cu o minge ricoşată din fileu în terenul româncei noastre. Şi iată că Davis cere din nou pauză medicală, să abandoneze dracu odată să pot dormi şi eu 2-3 ore în noaptea asta:))

Pielea mea am rămas şi fără seminţe, s-a dus o pungă întreagă de pestriţe şi Halep era condusă în setul decisiv cu 13-12 de bighidoaica asta ce scoate lovituri în cross la limită. După cum se oprea şi când servea parcă o copia pe Masha la tacticile murdare.

Se face 13-13 şi Halep începe să şchipăteze, deci meciul ăstă avea un dramatism mai ceva ca într-o telenovelă. La game-ul următor la 0-0 mai pică în fund şi Davis, atâta s-a crăcit tot meciul :)) Hai că face Simona 40-0, 3 mingi de break. Prima o anulează bighidoaica, dar la a 2-a constănţeancă o pune la perete, 14-13 Halep şi urmează să servească pentru meciu pentru a nu ştiu câta oară…

27 de gameuri, mai multe decat primele 2 seturi la un loc. Halep face 15-0, dar normal că bighidoaica egalează la 15-15, apoi Halep o ţăpă afară 15-30. Tenis dus la extrem, dupa un raliu foarte disputat se face 30-30 ca Davis iară dat-o în fileu. Davis se ţine de prostii şi o dă în out, 40-30, MINGE DE MECI HALEP! Mai încearcă Davis încă un cross la limită, dar se duca puţin afară. GAME, SET, MECI, dupa 3 ore şi 45 minute Halep câştigă în faţa lui Davis cu 4-6, 6-4, 15-13. 

Imediat după meci, Simona a declarat la cald: “Foarte greu, foarte lung, sunt fericită că am rezistat. Am arătat un ritm bun, vă mulţumesc pentru suţinere! Acum muşchii mei parcă nu-i mai simt, nu mai simt nimic, dar sunt fericită că sunt în turul 4!

FELICITĂRI SIMONA HALEP! EŞTI CEA MAI FRUMOASĂ NEBUNĂ DIN LUMEA TENISULUI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s