Un 19 – 17 Drăguţ pe final cu România trecând mai departe la Mondiale

În viaţă tre’ să suferi şi să înghiţi că să te poţi ridica câştigător, căci la urma urmei scorul final e tot ce contează! Cu 9 – 7 la pauză şi 19 – 17 la final contra vicecampionei europene din 2014 Spania, România merge matematic, en-fanfare spre următoarea fază a Mondialului de Handbal, găzduit de Germania!

Nu a fost meciul perfect mai ales pentru Melinda Geiger care nu s-a regăsit, parând că acuză probleme fizice, însă ca o echipă adevarată bazându-se pe axul Dumanska – Pintea- Neagu şi pe final Super-Dragut ca şi armă secretă asemeni lui Ionel Ganea pe vremuri la naţionala de fotbal, parcă a fost o simfonie în materie de handbal. Să nu uităm şi de preferata mea, Valentina Ardean-Elisei, care deşi a fost mai mult pe partea defensivă, când a fost nevoie de execuţii pe extremă şi-a etalat experienţa şi valoarea cu o graţie regală.

În meciul acesta faţă de cel anterior cu Slovenia rolurile păreau inversate, dar noi am avut un înger ucrainean naturalizat de vreo 2-3 ani, pe nume Iulia Dumanska în care s-au oprit aproape orice minge neortodoxă aruncată de iberice, în uralele românilor frenetici aflaţi în tribune în număr destul de numeros şi cât se poate de gălăgios.

Ne-am depăşit şi complexul arbitrilor care erau argentinieni şi desigur că au fost destul de tandri cu cei care i-au colonizat acum câteva secole, au fost multe faze în care Pintea, MVP-ul meciului cu 2-3 adversare agăţate de ea, arunca la poartă ca în curtea şcolii cu tot cu piticaniile ce luau din an în Paşti 2 minute eliminare. De altfel cea mai prolifică fază a meciului a fost când aceeaşi Crina Pintea capturează o aruncare şi o lansează în poarta rămasă goală a adversarelor cu o precizie şi un calm specific zonei în care se desfăşoară acest turneu.

Mi-a plăcut că am văzut-o un pic la joc şi pe Cristina Laslo, noua Cristina Neagu a lui Buducnost, deşi nu a avut realizări notabile am văzut un implus şi o determinare atât de necesare într-un final electrizant, de razboi total cu Spania, care se anunţa atât de dramatic, reuşind să provoace la 16-15 pentru Spania in minutul 53 o eliminare de 2 minute în tabăra ibericelor ce avea să se resimtă pe tabelă fiind un detaliu ce a contat enorm în economia partidei, la faza următoare Dragut dând tonul revenirii, egalând la 16-16 pe superioritate numerică încă 1:13 minute. Am remarcat-o de nenumărate ori pe viu pe Cristina Laslo ca tânăr lider şi golgheter pe când juca nu demult la U Cluj. Când era bombelor la vinclu cu 100 km pe oră o să apună sunt sigur că are cine să-i calce pe urme Cristinei Neagu care şi astazi a fost un lider adevărat!

Finalul, ultimele 10 minute mi-au cam fost retezate, cu toate reclamele şi clickbait-urile care mi le-am încasat, că deh nu prind orice privat ce-şi ia singurele meciuri de interes naţional unde chiar obţinem rezultate, într-o zi o să-mi fac şi eu o firmă cu 2-3 prieteni şi ne luăm meciuri să ne uităm doar gaşca noastră. Tot mă întreb de ce dracu mai avem tvr (da cu litere mici, morţii lor de javre de parlamentari că au bani pentru toate prostiile mai puţin pentru educaţie sportivă de calitate a populatiei) dacă nu pot vedea Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2017 din Germania, unde România are şanse la trofeu ?!

Hai România! Te susţinem de acasă, din underground-ul internetului că Romtelecom nu mai există sau nu mai e al nostru, sperăm să câştigi turneul şi poate ajungi în grila de programe a posturilor naţionale, că performanţa face audienţă chiar şi pe bani publici, în ciuda opiniei generale românii apreciază calitatea!

Paraguay, Slovenia şi Spania (anihilată total din minutul 56) s-au declarat învinse, asteptăm confruntările de palmares cu Franţa şi Angola în cadrul unui nou recital de handbal de clasă la cel mai nivel!Ar fi de bun simţ cum menţionam mai demult într-un comentariu pe profilul de facebook a Ana-Mariei Tănăsie ca măcar în următoarele 2-3 zile să vedem în top trending news pe ziarele româneşti ştiri despre Crina ” Gattuso” Pintea, Cristina ” Messi” Neagu, Iulia ” Huţupan” Dumanska, Valentina ” The Queen” Elisei, Ana Maria “Super” Dragut, Eliza ” 7 Metri” Buceschi care în minutul  59:13 la 18-17 a obţinut şi transformat lovitura decisivă de 19-17 punând cireşa pe tort ! Sunt frumoase, harnice şi de succes, merită o gradină plină cu cele mai alese flori fiecare componentă a echipei, că au fost actriţe de Oscar în spectacolul de până acum din acest turneu, ce se anunţă foarte lung pentru români, cum spunea şi antrenorul Ambros Martin zilele trecute: ” Sper că suporterii şi-au luat concediu şi săptămâna viitoare!”

Mulţumim fetelor pentru cel mai frumos cadou de Moş Nicoale!

În linkul de mai jos aveţi înregistarea integrală a meciului, vă asigur că este un deliciu, o să vă facă să vă îndrăgostiţi sau reîndrăgostiţi de handbal!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s