(P)Aproape de fiecare dată când merg la mare şi ajung în zona podului de la Agigea am şansa să observ caii sălbatici dobrogeni. Şi mă roade curiozitatea maxim cum este în paradisul Deltei Dunării. Potrivit specialiştilor Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este ” un adevărat laborator viu în care întâlnim 30 de tipuri de ecosisteme, 5400 de specii de floră şi faună, cel mai important loc de habitat al păsărilor de apă din Europa!”. La nivel de faună se pot descoperi nurca europeană, popândăul, vidra, pisica salbatică, melcul cu cârlig. Pe partea de floră specifice sunt vineţelele, volbura, roata de apă şi trifoiul cu 4 foi,
Simbolul Deltei este pelicanul creţ, una din cele mai mari specii de pasări zburatoare din lume, reprezentativ aici din procentul total la nivel european, fiind pe cale de dispariţie alături de cormoran. Pe partea de păsări răpitoare se pot găsi şoimul dunărean, cobalbul şi acvila pitică. Sub apă sunt speciile comune de peşti ca stiuca, crapul, dar şi sturionii, locatari cu ştate vechi la parterul Dunării.
Potrivit legendei, Dunărea era iniţial un fluviu scurt, care pleca din Europa Centrală, trecea prin Alpi şi se vărsa intr-o mare ce începea în apropiere de Bratislava, ulterior cursul Dunarii s-a întins, ajungând până în sudul Ungariei, a străpuns zona Porţilor De Fier, a ajuns în Câmpia Română şi în ultimii 10 000 ani a umplut estuarul, care astăzi se numeşte Delta Dunării. Se presupune că a fost o scădere a mării cu aproape 14 metri, nisipul apărut a fost sufalt de vânt, transformându-se în dune, în momentul în care apa s-a ridicat din nou, aceste dune au favorizat sedimentarea funcţionând ca nişte bariere.
Să revenim la prezent şi ne apropiem de o locaţie specifică din zonă, în judeţul Tulcea, sat Vulturu, unde se poate face un popas ideal de câteva zile la Pensiunea Delta Dunarii Aqua Villa, un loc ideal de plimbări, de unde se poate porni pe cele 8 trasee turistice ce durează de la 3 până la 8 ore. De asemenea se pot practica sporturi nautice şi desigur pescuitul ca şi activitati turistice Delta Dunarii marcă înregistrată. Există în această perioadă şi o serie de pachete turistice Delta Dunarii la pensiunea Aqua Villa ce includ transferul din Tulcea, cazare, masă şi excursii.
Dacă doriţi ca experienţa să fie şi mai spectaculoasă se poate opta şi pentru plimbari VIP in Delta Dunarii , unde yachtul poate fi al dvs pentru 24 de ore. Pentru informaţii detaliate legate de cazare şi plimbări se poate consulta secţiunea de servicii pensiune Delta Aqua Villa de pe site-ul oficial, iar dacă sunteţi deja nerăbdători şi doriţi să luaţi pulsul deltei galeria foto Aqua Villa vă stă la dispoziţie cu o serie de capturi foto ce vă taie răsuflarea.
Nu ştiu cum sunt alţii, deşi am fost deja de 2 ori la mare doar anul acesta, parcă aş vizita măcar o dată în viaţă Delta Dunării cât mai este arie protejată, evadând din foşnetul oraşului, atras de borşul de peşte şi chemarea naturii la ea acasă, în templul zeilor apei.
[…] numărul 2 a prepus teleportarea în Delta Dunării, unde reseach-ul şi folosirea magiei din mitologia greacă l-au dus foarte aproape de un complete […]