Care e treaba cu Agentul Civic Break?

(P)Este la modă să faci voluntariat în ziua de azi, cel puţin la Cluj. Dar să-ţi descoperi chemarea spre domeniul unde chiar crezi că poţi produce o schimbare pozitivă, poate fi mai greu decât să-ţi găseşti un job. Trebuie să fie mediul propice, unde să te poţi automotiva, ignorând aspectele financiare, să evoluezi, să faci parte din mişcarea civică activă.

Eu am început aventura civică pe clasa a 12-a în cadrul unui program de fundraising pentru o cauză caritabilă şi recunosc că mi-a placut să fiu scos din zona de confort, pentru a strânge bani pe stradă de la oameni. Totuşi cauza nu mi se parea neapărat că este în concordanţă cu principiile mele.

v1Apoi am venit la Cluj, unde am fost voluntar în cadrul Junior Summer University care m-a ajutat maxim să relaţionez, să coordonez viitorii studenţi. În acelaşi an m-am înscris în cadrul Asociaţiei Studenţiilor Secţiei de Marketing, unde în primă fază am fost asistent-manager de proiect în cadrul proiectului Maratonul Publicităţii. Aici am reuşit alături de o echipă foarte dedicată  să dezvoltăm un concept de dezbateri de tip Karp Popper sub brandul ” Marketbate”, un concept ce merge pe ideea de a face mai mult decat marketing.

Am experimentat poziţiile de marketing manager în cadrul Theory and Practice şi Student Sport Cluj unde am reusit să organizez o conferinţă şi o dezbatere, ” Femeia sportivă, secretul frumuseţii eterne” şi prima ediţie de ” Marketbate- Marketingul sportiv, o influenţă pozitiva sau negativă asupra sportului”.

v2Spre apusul studenţiei am fost project-manager în cadrul Organizaiţiei Studenţilor pentru Turismul românesc la conferinţa” Drumul spre Sochi, în dialog deschis cu Paul Muntean”, probabil una din cele mai mari realizări ale mele, reuşind să aduc un sportiv român, participant la Olimpiada de la Sochi, să le vorbească tinerilor despre experienţa sa.v3

 

În februarie 2015 cu ocazia procesului de bugetare participativă din cadrul programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului, alături de 2 prieteni am fondat grupul de iniţiativă Din Suflet pentru Cluj, care un an mai târziu avea să devina asociaţia Be Antreprenor Weekend Meeting. Am pornit de la proiecte fun-comunitare, la iniţiative antreprenoriale, cu ambiţii mari ce sperăm să se concretizeze în 6 campanii superbe anul acesta, realizate sub cupola finanţării Ministerului Tineretului şi Sportului, prin programele de tineret naţionale, studenţeşti şi locale.

Unde este locul meu în spaţiul civic? Probabil ca într-un virtual 3d cu o variabilă antreprenorială destul de puternică.

Dragi tineri care încă mai îndrăzniţi să visaţi, vă lansez o recomandare răcoroasă de vară, evenimentul ONGFest ce va avea loc în Cluj-Napoca (str.Potaisa, 1 Iulie), București (Parcul Herăstrău, 17-18 iunie) şi Iaşi (Gradină Palas, 24 iunie). ONG-uri din toate domeniile sunt invitate să îşi susţină cauzele! Să ne spună cum ne putem implica, să începem conversaţia despre spiritul civic. Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un City Break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare.

ONGFest 2017 este finanțat prin Programul de cooperare Elvețiano-Roman, având Kaufland România ca sponsor principal. Pentru mai detalii accesaţi pagina de media https://www.facebook.com/ONGFest/ 
Haideţi să fim agenţi Civic Break, să luăm parte la ONGFest, împachetându-ne simțul civic și devenind cetățeni informați și responsabili.

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s