Petra, primul single- Scena sufletelor

Salutare, dragi fani ai rubricii Yolo-Interviu- “ Ieşi în faţă”! A trecut prea mult timp de la ultimul interviu şi mă gândeam că vă e dor de o nouă poveste de viaţă, care să vă inspire, de data aceasta răsfoită alături de Petra Reszeg, o micuţă, draguţă, super-activă, care îţi poate smulge un zambet cu orice gest. Dar pentru mai multe ingrediente ale acestei minuni mici, o las pe ea să vă spună.

Bine ai venit, Pe18426071_1169652589811436_1235479919_ntra!

Bine v-am găsit!

Dacă ar fi să te descrii pe scurt în 60-70 de secunde, ce cuvinte ai folosi?

O persoană foarte deschisă, câteodată prea deschisă, îmi fac prieteni uşor, întâi cunoştiinţe şi mai apoi prieteni. Îmi place tot ce ţine de oameni, animale, plante, orice ţine de artă de la sculptură, pictură, modelaj în lut până la design interior. Dansul, canto şi karaoke le-am practicat şi pot spun că am şi o serie de studii în domeniu.

La ce vârstă ai descoperit atracţia către artă, cum a început totul? A pornit de la tine, a fost moştenit, care a fost prima ta dragoste în materie de artă?

O să fie ciudat răspunsul meu, nu ştiu vârsta exact, dar când eram mică ştiam toate reclamele de la televizor, nu începea bine şi eu o cântam😊) De atunci eram îndrăgostită de Andre, Animal X, 3 SUD-EST şi ce mai era în top atunci. Nu era piesa să nu o ştiu, toate le ştiam, în fond nu ştiam despre ce cânt, nu legam sensul cuvintelor şi a versurilor, dar eu le cântam 😊)

Asta îmi aduce aminte de o fază amuzană cu Micutzu’care povestea că fredona în copilarie melodii de la BUG MAFIA fără să ştie ce înseamnă😊)

Versuri de dragoste, gen m-ai părăsit, m-ai lăsat, dar nu-mi dădeam seama😊)

Dacă ar fi concert Animal X în Cluj care ar fi piesa care ai vrea s-o auzi?

Să pot uita!

Te referi la “Pentru ea” sau “ Să pot ierta”?

Să pot ierta, uita tot aia e 😊) Piesa aceea a făcut ravagii!

Trupele acestea ca Andre şi Animal x ţi-au deschis apetitul spre canto, karaoke?

Am început să le practic la modul mai serios când am mai crescut…

Care au fost primele tale melodii ce poate şi acum le mai cânţi?

De la Adelle “ Rolling in the deep” …

La o petrecere de tip karaoke ţi se pare că se merge de dragul trendului sau mai există şi pasiune ?

Am văzut ambele laturi, oameni fără voci care vor să facă karaoke şi alţii care aveau voci de intram sub masă, ziceam: “ Eu nu mai cânt azi! “

Cum ţi se pare atmosfera ideală, trebuie să se meargă pe partea tehnică, să se cânte foarte bine sau mai mult spre distracţie? Dacă ţi-ar propune cineva o petrecere de karaoke, cum ai vizualiza locul, cum ar trebui să fie?

Depinde dacă este o petrecere simplă de karaoke sau concurs. Daca este un concurs cu premii, clar că o să fie o gramadă buni şi competiţie între ei, dar consider că nu ar trebui să ne judecăm unii pe alţii şi dacă nu ai voce, să nu-ţi fie jenă, să mergi efectiv, să cânţi acolo şi să te distrezi!

Dacă ai prietenii aproape şi mai bei ceva, toate acestea au vreo influenţă?

Depinde cât bei şi ce prieteni ai lângă tine😊)

Dacă vorbim de cazul tău, deobicei pun presiune pe tine?

Da, pun presiune:” Petra, hai cântă! Hai, hai, hai cântă!” Dar mă susţin unii la modul bun alţii mai rău că mă stresează, dar mă apreciază în felul lor…

Sunt o serie de persoane cu care îţi place să cânţi în duet?

Cu prietenul meu, suntem compatibili, probabil şi din cauză că am fost mai mult cu el. Dar mi-ar placea să am mai multe persoane…

Ce melodii interpretaţi în duet?

Andra “ Floare de nu-mă-uita” !

Melodia aceasta mi-a fost alarm clock 😊

Aia o cantam la greu cu Adi! Sunt şi alte piese solo care noi le interpretăm în duet, nu e nici o problemă.

Ce părere ai despre baieţii care cântă melodii ce s-ar plia mai bine pe voci de fete?

Un act de curaj, e în funcţie de voce, dacă ţi se potriveşte, dacă eşti în stare să urci şi să cobori pe tonalitatea unei femei, why not?!

Ai avut melodii masculine şi ai riscat?

Da, normal! Am cântat şi BUG, Paraziţii, e ok 😊) Când şi hip-hop, nu e stres😊)

Ştiu că atunci când ne-am cunoscut mi-ai arătat câteva video-uri pe când erai dansatoare, există vreo legatură, gen dacă îţi place să cânţi, îţi place şi să dansezi, cele două merg mână în mână?

Merg mână în mână pentru că ai nevoie de ureche muzicală la ambele, dar nu e nepărat, dacă eşti dansator să ai şi voce sau invers, adică poţi să fii paralel cu dansul şi să ai o voce genială😊) Video-urile erau cu Dani…Era mai mic ca mine cu un an, eu în a 10-a, el a 9-a, l-am văzut că tot cânta, atunci începea şi el să se promoveze, şi-a înregistrat câteva piese şi ne-am cunoscut. I-am zis: “ Măh, fi atent! Hăi să facem ceva cu chestiile ăstea. Ne-am lansat, bine îti dai seama că primele concerte erau mai slabe, nu eram noi nu ştiu ce profesionişti. Ştiu că primul concert, când eram şi împreună, a fost de Valentine’s Day, eram la Luduş. A fost foarte funny, dar ne-am descurcat şi încet-încet am mai luat-o şi pe Silvia şi am fost 2 dansatoare, am început să ne promovăm, am avut tot felul de invitaţii în diferite locuri, la Zilele Clujului, Apahidei, peste tot. La un moment dat am început să fac şi bani din chestia asta.

18447799_1169660226477339_1027221248_nInteresant că ai pomenit de aspectul acesta financiar, ştiu că în perioada aceea încă mai era efervescenţa anilor 2000 cu breakdance, freestyle şi toată lumea facea dansuri şi muzică, ţi se pare că muzica reprezintă o carieră din care să te poţi susţine sau îţi trebuie şi un job în paralel, ca să poţi avea independenţă financiară?

Dacă eşti bun şi ştii să fii omul scenei, nu ai nevoie de un alt job, dar contează oamenii din jurul tău şi contezi tu foarte mult, degeaba cânţi bine dacă nu ştii să faci show, dacă stai acolo în mijlocul scenei şi doar cânţi n-o să faci show. Trebuie să ştii să faci şi show!

Pomeneai de Adelle, la ea nu e cine ştie ce show exploziv, dar totuşi vocea acaparează toate celălalte criterii…

La ea se face show-ul din lumini, din diferite decoruri care sunt pe scenă, fum, lumini, nu neapărat să fie ea explozivă, ea poate sta pe loc. Sunt oameni din spate care contează foarte mult, chiar şi managerul cum ştie să-ţi organizeze evenimentele…

Cum au fost primii paşi pe scenă la acel concert, care a fost senzaţia, când erai în faţa oamenilor ?

În gândul meu eram: “ Fuck yeah, am atins-o şi pe asta!” Deşi nu eram mare brânză pe atunci, am avut şi alte concerte în care a fost plin, nu am putut coborî de pe scenă, am stat 2 ore la autografe şi poze şi tot felul, atunci am zis: “ Chiar am nimerit-o, cum trebuie!”😊)

Acela a fost nivelul 2?

Nu chiar 2, 3 chiar😉)

Pe viitor te-ai gândit care ar fi următorul nivel pe partea de muzică sau vrei să rămână doar pe partea de hobby?

Mi-ar plăcea, trebuie să-mi fac rost de destui bani ca să fac ce mi-am propus, mi-ar plăcea să am un fel de studio acasă, să-mi produc eu, că de scris eu mă ocup de versuri…

Ai anumite momente în care pur şi simplu îţi vine o idee şi iei foaia sau ai anumite perioade în care zici: “Săptămâna asta nu fac nimic, vreau doar să mă relaxez, vreau doar să scriu versuri!”? Cum se întâmplă la tine procesul de brainstorming?

E în funcţie de moment, nu-mi propun, e pe bază de trăiri interioare, acum nu aş putea să scriu nici măcar un vers, că sunt foarte calmă şi liniştită, dar dacă sunt suparată, nervoasă, tristă, atunci sunt o sursă întreagă de creaţie 😊

Mergi pe balade, cu melodii triste şi acide?

Cam majoritatea versurilor mele sunt triste…

Eşti un fel de Bacovia?

Sunt nevasta lui 😉)

Pe partea de arte vizuale, am văzut că ai făcut şi balet..

Da, în liceu!cover foto

Faţă de atunci ţi se pare că s-a schimbat lumea baletului?

Nu s-a schimbat foarte mult, cam aceleaşi pretenţii pe bani puţini, nu se pune preţ pe artă, aproape deloc şi no e naşpa…Dacă vrei să faci ceva, să te realizezi, trebuie să fii foarte bun şi să pleci din ţară… Baletul este baza dansului contemporan, nu e tot una dacă faci o mişcare trantită, parcă o coordonezi mai bine.

Pe partea de dans contemporan ai câteva spectacole la care cu uiţi cu drag la poze?

Daaa, mă uit foarte des şi la poze, filmări, mai ales de la examenul meu de diplomă. Am un dans care mi-e la inimă, e exact ca şi poeziile mele, se potrivesc cu dansul respectiv, e foarte ciudat, in acelaşi timp trist, dacă ştii să descifrezi, dacă nu ştii care e treaba cu dansul contemporan zici: “Wha’ the fuck?! Cei cu nebunia asta?!”

Ştiu că am fost la “ Interferenţe” organizat de Opera Maghiară la Casino şi ne-au dat căşti, dacă nu le aveai nu întelegeai nimic, efectiv trebuia să-ţi dai seama din miscările scenice. Ai câteva filme care te-au inspirat să dansezi şi să-ţi creezi mişcări noi?

“Pina”, un film despre o coregrafă de dans conteporan, e foarte ciudat şi filmul în sine, m-am uitat la el pe clasa a 11-a sau a 12-a, până atunci nu vizionasem filme pe această tema, acesta a fost singurul, dar nu pot spune că m-a inspirat foarte tare…

Chiar dacă erau mainstream filmele americane despre dans gen “ Step Up”, “Honey”, ce parcă erau pornite din underground…

Acelea sunt o cu totul altă latură…

Ti se pare că filmele care au la bază dansul au o poveste reală în spate?

Cu siguranţă!

Sau viaţa bate filmul, e destul de greu să porneşti de jos…

Eu sunt de părere că toate sigur au ceva sâmbure de adevăr undeva pe acolo…

Cum păstrezi între partenerii dans, pe termen lung , partea profesională sau e bine să existe şi ceva personal, e bine să nu amesteci afacerile în materie de dans cu chestiille personale?

Depinde foarte mult şi de partener, dacă el e pe principiul că nu, tu nu încerca. Dar, într-un fel e…Am văzut cu ochii mei doi colegi care erau împreună cum colaborau, parca erau făcuţi unul pentru altul, zici că erau unul pe scenă. Sunt şi incompatibiliăţ în dans, degeaba suntem buni la contemporan, că am putea fi un pic diferiţi şi atunci nu se mai alinează astrele.

La primul meu curs de tango unde trebuia să stăm closed embrace şi era o expresie celebră despre tangoul, că este dansul unui trup cu patru picioare. Dar foartă multă lumea merge la cursurile de dans să agheţe, prea puţini să înveţe, dacă ar fi să transmiţi un mesaj ambelor categorii de persoane atât celor ce vor să înveţe, cât şi celor ce vin să-şi găsescă jumătatea, ce i-ai sfătui astfel încât să nu ne  mai pierdem timpul degeaba?

Dacă vrei să faci artă, fă artă! Daca vrei să faci combinaţii downloadaţi Tinder😊-Petra 2017😊)

Care sunt perspectivele tale de viitor imediate, ce te vezi facând mai departe ?

Terapie prin dans pentru copii cu dizabilităţi şi probleme!

Eşti o persoană foarte empatică de fel?

Da, foarte, prea empatică😉)

Ştiam că eşti cu animaluţele, nu ştiam că eşti şi pe partea de copii, asta este o dezvăluire incendiară😊)

Îmi plac sufletele în general!

Care sunt animaluţele tale preferate?

Toate! Deci absolut toate, de la caţei, pisici pana la cele mai ciudate ca tarantule, şerpi, orice are viaţă eu încerc să ocrotesc şi să am grijă de ele. Sunt pe principiul că şi ele au viaţă şi pe ele le doare, cine-s eu să le iau viaţa?!

18447857_1169652906478071_1953719600_nÎmi povesteai ca la un moment dat aplicai unghii cu piele de şarpe, încă mai faci?

Da!

Cum reacţionează lumea, ai avut persoane care şi-au aplicat?

Nu încă😊)

Nu?!

Nu încă😉)

Dar dacă ar veni cineva şi ar avea fobie de şerpi şi i-ai spune în timp ce-i aplici că e făcut din piele de şarpe, cum crezi că ar reacţiona?

Depinde ce fel de fobie, că dacă nu există şarpele, e doar pielea lui, de el ţi-e frică…

În materie de gene am auzit că se merge şi pe extreme, gen picioare de paianjen…

Ce?!

Am văzut un articol pe partea de modă, în Londra parcă…

Am fobie de paianjeni, dar n-aş zice nu la gene din picioarele lor…

Revenind la animale domestice eu aş face o distincţie între a avea un animal de companie şi a avea grijă de un animal. Cum vezi perspectiva aceasta între a avea ceva făinuţ pentru selfie, dar pe de altă parte în momentul în care se opreste camera…

 Cam aşa e frate-miu, cel mai bun pireten al meu, lui îi plac foarte mult animalele, îşi face poze cu caţelul: “ Vai, Petra vreau şi eu să-mi iau o veveriţă!” Şi îi zic: “ De ce? Să-ţi faci poze cu ea şi dupa aia gata?!” Nu e el genul, dar în schimb pentru mine sunt copii mei!

Pe partea de necesităţi ale unui animal mi se pare că se exagerează foarte mult. Care sunt principalele aspecte care ar trebui luate în considerare? Bănuiesc că timpul este Îngrădit indiferent dacă eşti sau nu iubitor de animale…

Din punctul meu de vedere trebuie să-l tratez ca şi cum ar fi copilul meu, dacă eu mănânc la masă, el de ce nu poate mânca la masă, de ce să mănânce pe jos după ce mănânc eu?! Mama îmi zice: “Lasă că-i dai după ce mănânci!” Nu, de ce?! Să stea să se uite săracu’ la mine, cum numară inghititurile?! El ce are, e copilul meu, poate să mănânce odată cu mine! Mâncăm toată familia, adica el de ce după?!

Caţelul tău are anumite preferinţe culinare?

Nu, orice manancă, roşii, vinete, n-are preferinţe ! Îmi place că nu e haplea, ca mulţi câini cât le dai atâta mănăncă. Poate să stea carnea crudă la el în vas, dacă nu-i foame, nu o manancă.

Ţi se pare că îngrijirea unui animal este o etapă intermediară în a dezvolta o familie şi a avea grijă de un copil?

Da, ajută foarte mult! Bine la caine nu trebuie să-i schimbi scutecul, dar trebuie să-l scoţi afară dacă stai la apartament. Este o nevoie a cainilor, dacă e bine învăţat şi dresat o să se ţină. Cât ai de gând să-l ţii în casă să se ţină săracul?! Tu dacă ai nevoie la baie cât pot să te ţii?! Este un chin pentru tine? Este!

Dacă stai la bloc ţi se pare că există anumite tipuri de animale care poţi să le ai? Am avut situaţii în apartament cu colegi ce au adus în casă husky, lup…18492262_1169661629810532_2123633438_n

Ăstea sunt de ţinut în curte, trebuie să te gândeşti la binele câinelui, nu la cât de mult îţi place ţie rasa lui…

Bine, aici, nu vorbim neapărat de câini, vorbim şi de alte animale…

Da, la unele animale le trebuie spaţiu, loc să alerge, plus ca e nesănătos. De exemplu, la un caine mare conteaza mult să fie la curte, la tăierea gheruţelor eu la cainele meu de talie mare nu trebuie să i le tai pentru că el umlând prin curte şi alergând, i se rod pe pământ, dar pe parchet sau gresie nu i se rod niciodată, trebuie să i le tai tu.

Am văzut că se dezvoltă foarte mult industria de cosmetică pentru animale, ţi se pare o necesitate reală sau mai mult un business creat artificial pentru cei care aluneca deja spre zona obsesiei legate de animale? La nivel de cosmetică care sunt principalele aspecte pe care trebuie insistat la un caţel?

Trebuie să fie spălat şi curat tot timpul!

Am văzut clipuri pe net cu animale gen iepure, pisică, care din câte ştiu nu ar trebui spălate pentru că-şi asigură singure toaletajul şi totuşi li se face băiţă, tu ai face aşa ceva?

18471413_1169652456478116_142149095_nNu mi-aş spăla iepurele😊) Nu aş face asta! Pisicul meu făcea baie mai demult, când era mai mic, avea ceva boala de piele, i se mânca carnea, evident că am luat-o şi eu. Am trebuit să-l spăl cu Nizoral, era un şampon mic, super-scump, care într-adevăr şi-a făcut efectul şi la mine şi la pisic. Atunci era musai să-l spăl cu şamponul respectiv, fiind învăţat de mic, până să mai crească, de multe ori venea şi sărea pe vană când mai faceam eu baie, mai dormea în chiuveta, se mai juca cu apa. Dar de când a crescut, a devenit impresar şi gata nu-i mai place apa😊

Mai ai şi alte animăluţe?

Raspunsul in partea a 2-a interviului 😊

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s