O multime de oameni de tip adio, da’ ma intorc

O melodie care imi merge la inima, poate cea mai buna in cicatriazarea ranilor deschise pe suflet, ringtone-ul ideal si bineinteles cel actual. Are o serie de versuri ce se potrivesc perfect cu tranzitiile prin care trec si cu greu le confrunt:

”Tu nu mai esti pe aici si cauti toate scuzele,
Esti tare doar in gura cand e vorba si de fapte,
Tu o iei pe aratura”

O multime de oameni cate te abordeaza la mica ciupeala ( bani, distractie, dragoste, vanzare, networking si altele ) doar pentru un interes minuscul, obscur. Oameni ce apar brusc si dispar instant ce si-au atins scopul si cumva se reintorc la un moment dat asa fara nici un semn de avertizare ( fie ca sunt ei sau altii de aceeasi speta) cu aceeasi placa si se mira cum de ulciorul nu merge de doua ori la apa.

N-am definitivat inca ecuatia dar am reusit sa strang o serie de caracteristici comune in dezvoltarea profilul acestor oportunisti minusculi:

1.Ziua sunt o persoana, noapte alta ( deobicei alcoolul sau anturajul ii transforma in persoane diametral opuse ori mult mai rele, ori super amabile ). Renega aproape tot ce au facut seara trecuta, nu-si mai aduc aminte, eventual arunca cu niste scuze si regrete apatice. Tu ce sa faci? Esti, blocat, ti-ai luat sah !

2. Te bulverseaza de cap si pentru toate magariile lor, pe langa ca nu-s asuma responsabilitatea, incearca sa-ti insufle tie sentimentul de vinovatie, de parca tu ai fi responsabil de actiunile lor. Ca back-up se victimizeaza si apeleaza la spiritul tau de solidaritate care se transforma intr-o interpendenta fata de persoana aceea dar mai mult spre parazitare.De multe ori nu poti ramane impasibil si oscilezi in stari asemeni versurilor de mai jos:

Te urasc nu te urasc, si te vreau si nu vreau,
Adio dar ma intorc si te sun ca sa te iau,

3. Pur si simplu te scot din sarite ! Cand totul e perfect, persoana accea i se nazareste sa faca una nefacuta doar pentru a iesi in evidenta sau pentru a-si pregati un exit justificat din viata ta. Efectul asupra ta e o paranoie in dezvoltare, simti ca ai morcovul in fund de fiecare data cand e liniste si organizare in jur, te astepti in orice moment sa se intample ceva rau.

Te injur si te ador si te sterg si te ignor,
Iti dau block apoi te scot si te caut ca mi-e dor

4. Ca profil psihologic genul acesta de persoane sunt superioare tie din punct de vedere a capacitatii de socializare si tehnicilor de persiune si daca mai au si un aspect placut sunt magnetul pentru orice persoana. De aceea in momentul in care dispar iti las o impresie de singuratate, care este doar un miraj, prietenii adevarati nu merg dupa cum bate vantul.

5. Cel mai relevant aspect este raportul fapte-vorbe, care in cazul de cele mai multe ori este subunitar, spre zero. Atatea vorbe de vitejie, promisiuni si planuri mizate doar pentru pentru a intra in gratiile lor incat iti lasa impresia ca impreuna faceti Pamantul sa se invarta.

6. Te iau la misto sutbil ( daca te prinzi tot tu sa pari paranoicul), te considera prea serios/a si incearca sa proiecteze o imagine de capcaun/ita in cercul comun de apropiati, o persoana care tot timpul exagereaza. Sunt experti la barfit si daca reusesc sa te corupa si pe tine la o sesiune de gossip despre altii, au scuza sa te barfeaza si mai mult. Cu cat te vorbesc mai mult pe la spate, ironic sau nu, te lauda mai tare pe fata, fara menajamente, te perie de orice scama.

7. Judeca maxim pe orice persoana noua care o adaugi grupului si incearca sa te convinga ca nu e de nivelul tau, chiar daca la persoana noua i spune altceva ( poate fi pentru ei un caz nou). Le e frica de concurenta si daca le dai sansa nu ezita sa o ridiculizeze !

8. Cazi in capcana de copiere a bad habbit-urilor acelui/acelei oportunist/a intr-un mod incredibil de instictiv. Doar dupa ce nu mai sunt in jurul iti dai seama ca ai o atitudine usor aritificala si superficiala ( ai aere, pretentii)

9. La problemele grele si chestii serioase lipsesc cu desavarsire sau vin cu jumatate de inima, facandu-te sa te simti prost ca ai apelat la ajutorul lui/ei. La distractie sunt sufletul petrecerii, depasind de foarte multe ori limitele decentei si al bunului simt si culmea a 2-a iti vor spune ca nu prea s-au distrat. In general in discutiile cu tine mereu o sa dea impresia ca sunt plictisiti, nemultumiti, doar pentru a-ti forta mana sa le prezinti oameni noi, oportunitati, toate acestea accelerand atingerea scopului lor.

10. Pe palierul sentimental iti lasa impresia ca e a ta/al tau, ca ti-e dedicata doar tie, te mint cu nerusinare si tu vrei sa crezi minciunile doar pentru a nu o/il pierde. Iti accentueaza instinctul primar de posesivitate, provocandu-te, facandu-te gelos/geloasa. Devii o persoana mult mai defensiva, nesigura, instabila emotional, fragila.

11 Au un ego imens, uita foarte repede ce ai facut pentru ele, iti scot ochii pentru orice detaliu.

12. Vor mereu sa aiba ultimul cuvant de spus, chiar si in moment in care au gafat-o maxim.Se lanseaza in o serie de afirmatii care deobicei te includ si pe tine fara a lua in calcul impactul care il poate avea asupra ta (nu le pasa). Si la nivel de fapte, procedura e aceeasi dar impactul e mult mai dureros pentru tine.

13. Momentul reintoarcerii, este o reintalnire super ciuda, dar persoana in cauza se comporta natural ca si cum nimic nu s-ar fi intampla si o ia de la capat cu exact aceleasi magarii dar la o intensitate mai mare.

Ce poti face sa scapi de acest tip de persoane? De ocolit, nu le poti ocoli, fac parte din viata. Cel mai bine este le pui pe toate la suflet dar sa-ti alegi doar bataliile care conteaza, mercenarii se recunosc usor, nu ezita in a lua decizii radicale dificile pe termen, dar foarte benefice pentru viitorul tau ! Tare cordonul ombilical, chiar daca o sa plangi, cat timp relatia e la inceput de drum, pana nu apar complicatiile !

Gaseste motivele tale, personale, nu esti dator nimanui cu nimic, nu te potigni in clisee, cine tine la tine cu adevarat te va tine de mana prin vant si ploi! Oamenii dragi ( prieteni adevarati, familie) nu trebuie uitati, ei nu se ierarhizeaza, nu se conditioneaza. Aceste fiinte superbe merita toata aprecierea si respectul pentru minunatul suflet care il poseda si il impart cu tine. Timpul petrecut alaturi de ei este de nepretuit. Sigur avem fiecare avem oameni speciali in jurul nostru si altii care urmeaza sa fie descoperiti, trebuie doar ca noi sa avem ochii deschisi, urechile ciulite si inima deschisa. Ancoreaza-te in realitate, ca visele tale sa se poata materializa la momentul potrivit alaturi de oamenii potriviti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s